Τσακαλώτος όπως Βαρουφάκης

16:37 4/7/2015 - Πηγή: Antinews

Από τον βασιλιά Όττο, μάλλον φταίει ότι δεν κερδίσαμε το Λόττο και καταλήξαμε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κυνική ομολογία του οπλαρχηγού της διαπραγμάτευσης ότι την συμφωνία δεν θα μπορούσε να την περάσει η Κυβέρνηση με την τωρινή της μορφή κι έτσι οδηγηθήκαμε στο δημοψήφισμα!

Ρισκάραμε τη ρήξη με την Ευρώπη για να την αλλάξουμε. Την Ευρώπη που δεν μπορεί να την αλλάξει μόνη της η Μεγάλη Βρετανία ή μόνη της η Γαλλία, θα την αλλάξει η Κυβέρνηση του Αλέξη και του Πάνου.

Πάμε στο δημοψήφισμα

για να δώσουμε δύναμη στην Κυβέρνηση. Κάτι σαν ανανέωση των όρκων πίστης και αιώνιας αφοσίωσης.

Η Ελπίδα δεν πεθαίνει. Την Κυριακή έχει νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ.

Χρειάζεται ένα σοκ αισιοδοξίας, μας είπε ο Ευκλείδης. Αν εξαιρέσεις τις φιλίες και τους έρωτες που γεννιούνται καθημερινά στις ουρές των ΑΤΜ, αδυνατούμε να τον αντιληφθούμε.

Είναι κάπως αμήχανο να μας ζητά να πούμε ΟΧΙ στην Ευρώπη ένας άνθρωπος που μιλά τα ελληνικά με αγγλική προφορά.

Στα δημοσιονομικά υπήρξε σχεδόν συμφωνία, άρα που τα χαλάσαμε: στα γκομενικά;

Η ουσία είναι ότι παρά την εντυπωσιακή σε συχνότητα, ευφάνταστα επιχειρήματα και προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας, επικοινωνιακή αντεπίθεση της Κυβέρνησης, η άποψη της είναι μειοψηφική και έως την Κυριακή ενδέχεται να γίνει και παρακμιακή.

Διότι ταυτόχρονα κινείται στο όριο της εκτροπής: κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τη στήριξη της κυβερνητικής θέσης και αναφορές στον Στρατό, ως εγγυητή της εσωτερικής ασφάλειας!!!

Απίθανα πράγματα, από απίθανους τύπους, που καβάλησαν το κύμα της αγανάκτησης και νόμιζαν ότι μπορούν να περπατήσουν στη θάλασσα.

Όταν προτάσσουν πέντε διαφορετικές εκδοχές για το γιατί πήγαμε σε δημοψήφισμα, καταλαβαίνουμε ότι καμία συμφωνία δεν ήθελαν να υπογράψουν και την έκαναν με ελαφρά από τις Βρυξέλλες και την κοινή λογική.

Από Δευτέρα χωρίς τον Γιάνη που δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν υπερισχύσει το ναι, δείχνοντας τάσεις φυγής από την πολιτική, με τον Ευκλείδη ή χωρίς και αυτόν, θα δούμε την πραγματικότητα. Η οποία είναι ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ότι τα εξαιρετικά διατυπωμένα επιχειρήματα των «καθηγητάδων» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία εφαρμογή στην πραγματική οικονομία και στις αληθινές διαπραγματεύσεις με δεδομένους τους συσχετισμούς ισχύος μεταξύ των χωρών, ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί μία ομάδα με συναίσθηση του ρόλου και της αποστολής της, να πάει να διαπραγματευθεί με τους εταίρους τη βέλτιστη δυνατή συμφωνία.

Το εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ελπιδοφόρο και έγινε τραγικό. Οποιαδήποτε εμμονή στις ίδιες απόψεις θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τους πολίτες αυτής της χώρας.

Οι «μάγοι» της πολιτικής αποδείχτηκαν «παλτά». Και μιας και είμαστε σε μεταγραφική περίοδο, όλοι εμείς ως μέτοχοι της χώρας θα αποφασίσουμε να τους αποδεσμεύσουμε από τα βαριά καθήκοντα. Να τους αφήσουμε «ελεύθερους» να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα