Τρίτη και φαρμακερή για τον Άρη

Ο Άρης δεν απέφυγε τελικά το μοιραίο και θα πάρει το δρόμο του υποβιβασμού στη Β΄Εθνική. Είναι η τρίτη φορά που οι κίτρινοι αποχαιρετούν την μεγάλη κατηγορία αλλά και η πιο φαρμακερή αφού για πρώτη φορά υποβιβάζονται λόγω της αγωνιστικής τους πορείας. Προηγήθηκαν οι μαύρες σελίδες της περιόδου 1996-97 και 2004-05 όταν είχαν τιμωρηθεί με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών.

Την πρώτη φορά το κακό ξεκίνησε από το τραγικό παράπτωμα των παραγόντων της ομάδας να μην σφραγίσουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι

με τον Αθηναικό με αποτέλεσμα η ομάδα να τιμωρηθεί με μηδενισμό στο παιχνίδι και αφαίρεση τριών βαθμών. Από εκείνο το παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και πήρε το δρόμο για την Β΄Εθνική από την οποία ανέβηκε την αμέσως επόμενη χρονιά.

Το δις εξαμαρτείν συνέβη στον μεταολυμπιακή Ελλάδα , την σεζόν 2004-05 όταν ο Άρη είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα μετρώντας μόλις μια νίκη στις 12 πρώτες αγωνιστικές. Μοιραίο ωστόσο στάθηκε το παιχνίδι με τον Ηρακλή στου Χαριλάου όταν ένας ανεγκέφαλος οπαδός του, κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν 0-2, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε τον τότε ποδοσφαιριστή του Γηραιού Τάσο Κατσιαμπή. Ο διαιτητής Μπριάκος διέκοψε το παιχνίδι κατακυρώνοντας το υπέρ του Ηρακλή ενώ αφαιρέθηκε τρεις βαθμοί από τον Άρη. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά είχε φτάσει ως τον τελικό του Κυπέλλου όπου έχασε 3-0 από τον Ολυμπιακό στην Πάτρα.

Και σε αυτή την περίπτωση ο Άρης ανέβηκε αμέσως στην Α΄Εθνική. Θα γίνει και του χρόνου το ίδιο ; Ουδείς γνωρίζει αφού ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Άρης θα επιλέξει να συνεχίσει στην Β΄Εθνική ή θα ακολουθήσει το δρόμο της ΑΕΚ ξεκινώντας «καθαρός» από την ερασιτεχνική κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα