Τρία χρόνια με αναστολή στον εκδότη της «Απογευματινής»

Ειδική πτέρυγα για εκδότες και ιδιοκτήτες media, θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ο Κορυδαλλός, αν οι υπόδικοι δεν έπαιρναν αναστολή για ποινές που τους επιβάλλονται μετά από οικονομικά εγκλήματα. Σειρά έχει αυτή τη φορά ο πρώην εκδότης της «Απογευματινής» Κ.Σαραντόπουλος, εργολάβος το επάγγελμα ο οποίος είχε βάλει σε καλή φόρμα την ιστορική εφημερίδα όταν είχε περιέλθει στα χέρια του. Παρόλαυτά ο Κ.Σαραντόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο εργολάβος,

που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, συνελήφθη έξω από το σπίτι του στην Φιλοθέη, καθώς κατηγορείται για χρέη ύψους 208.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα «Απογευματινή» έπαψε να εκδίδεται τον Νοέμβριο του 2010 με απόφαση του ιδιοκτήτη της Κ. Σαραντόπουλου, ο οποίος με τρεις προσφυγές του στη Δικαιοσύνη, που απορρίφθηκαν, είχε αιτηθεί να κηρυχθεί η επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης.

Το πρώτο φύλλο της Απογευματινής κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 1952, με εκδότες τα αδέλφια Νάσο και Σάκη Μπότση και κρατούσαν τα ηνία της ως το θάνατό τους (πέθαναν με χρονική απόσταση 20 ημερών το 1980). Στη συνέχεια η εφημερίδα πέρασε στο Ίδρυμα Μπότση που στο μεταξύ είχε δημιουργηθεί και με νέο εκδότη τον Νίκο Μομφεράτο, ως το 1985, έτος που δολοφονήθηκε (21 Φεβρουαρίου) από τη 17Ν. Αντικαταστάθηκε από τον Πάνο Καραγιάννη, ο οποίος ήταν εκδότης της ως το 2002. Στην συνέχεια πέρασε στα χέρια του εκδότη και μεγαλοεργολάβου Κώστα Σαραντόπουλου.

Οι τίτλοι του τέλους έπεσαν το 2010 με μια ανακοίνωση από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εφημερίδας Σπυρίδωνα Μαύρο, ο οποίος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι υπεβλήθη αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στις 28 Οκτωβρίου του ιδίου έτους, και ενώ όλη η ύλη της εφημερίδας ήταν έτοιμη προς εκτύπωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Α» Κώστας Σαραντόπουλος έδωσε προφορική εντολή να μην τυπωθεί η εφημερίδα, για την οποία εργάζονταν συνολικά περί τα 130 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα