Τρέμουν το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα ατέλειωτα παζάρια για το νέο δάνειο, ένα πράγμα δείχνουν: οι δανειστές τρέμουν το πολιτικό σκηνικό που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές και προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα Μνημόνια και θα τους ξεπληρώσει τα δάνεια ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.

Το δικομματικό καθεστώς πάνω στο οποίο στηρίχτηκε τόσα χρόνια και η ξένη κυριαρχία και η διαπλοκή και οι προμήθειες καταρρέει όπως δείχνουν

όλες οι δημοσκοπήσεις. Και όπως όλα δείχνουν, μετά βεβαιότητος πλέον, μετά τις εκλογές στην πολιτική σκηνή θα κυριαρχούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Γι αυτό δεν αρκούνται στην διαβεβαιώσεις που έχουν πάρει (υπερψήφιση από τη Βουλή με πλειοψηφία 2/3 και έγγραφες διαβεβαιώσεις πολιτικών αρχηγών). Έτσι, από την μια μεριά προσπαθούν να τρενάρουν τις εκλογές (κάνοντας έτσι τα πράγματα χειρότερα γι αυτούς) και από την άλλη ζητούν τώρα την ανοχή των άλλων κομμάτων

Στο πλαίσιο λοιπόν της αποσαφήνισης του πολιτικού τοπίου, που απαιτεί ο Σόιμπλε, ο Βενιζέλος ζητά τώρα από την ΔΗΑΡ, τον ΛΑΟΣ και την ΔΗΣΥ την πολιτική ανοχή τους ενόψει του εφαρμοστικού νόμου και συζητά το πώς μπορεί να εκφραστεί στη Βουλή (π.χ. παρών ή ανοχή στην ψηφοφορία).

Η Ντόρα ήδη συμφώνησε με την προοπτική, ενώ η στάση του Καρατζαφέρη παραμένει ασαφής. Το μπαλάκι είναι πλέον στην πλευρά του Κουβέλη, ο οποίος θα δείξει αν έχει «χαρακτήρα» στην συνάντηση το πρωί της Παρασκευής.

Φυσικά όλα αυτά αποτελούν πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας και είναι λυπηρό που ο και συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει τέτοιο ρόλο.

Και φυσικά δεν μας απασχολεί το τι θα κάνουν τα κόμματα του κ. Καρατζαφέρη και της κ. Μπακογιάννη. Μικρή σημασία θα έχει άλλωστε.

Η περίπτωση του κόμματος του κ. Κουβέλη είναι όμως διαφορετική. Η νέα επιλογή των διαπλεκομένων συγκεντρώνει, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, διψήφιο ποσοστό. Αυτό σημαίνει, ότι σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, θα είναι εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης, έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν αμφισβητεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, ούτε την παραμονή μας στην Ευρωζώνη.

Γιατί, επομένως, να μη ζητηθούν και από τον  Κουβέλη και το κόμμα του, εγγυήσεις για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου;

Θα είναι καλό και για τον ίδιο τον Κουβέλη να  δείξει αν όντως εννοεί αυτά που λέει ή απλώς ψαρεύει σε θολά νερά…

Αδέξιος Δεξιός 

Keywords
Τυχαία Θέματα