Τρέχουν και δεν φτάνουν με τον ΟΠΑΠ

Πανικόβλητη είναι η κυβέρνηση για το δημοσιονομικό κενό που ήδη δημιουργείται. Ο φόρος στις στήλες των τυχερών παιχνιδιών το ΟΠΑΠ έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του έτους. Ωστόσο, τελειώνει ο Φεβρουάριος και ο φόρος είναι... άφαντος. Να θυμίσουμε μόνο ότι η κυβέρνηση ευελπιστούσε ότι θα εισπράξει πάνω από 200 εκατ. από τον φόρο αυτό που στήθηκε στο πόδι για να κοροϊδέψουμε τους χαχόλους της τρόικας και παρά τις αντιδράσεις

του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων που έλεγαν ότι κάθε επιβάρυνση απλά θα έδιωχνε πελάτες από τα πρακτορεία. Σήμερα ο Ν. Παππάς, εκ των δημιουργών της... παπατζήδικης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, πήγε εκτάκτως στον Ευκλ. Τσακαλώτο και εντελώς... τυχαία πέρασε και ο Δραγασάκης για να τα πουν.

Κάποιοι πίστεψαν ότι πρόκειται να συζητήσουν για τις τηλεοπτικές άδειες, κάτι που πιθανότατα να έγινε. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς ο φόρος στα τυχερά παιχνίδια δεν εφαρμόζεται ενώ εκφράζονται απόψεις εντός της κυβέρνησης ότι μπορεί να εκπέσει και στα δικαστήρια (στο ΣτΕ) τα οποία είναι σίγουρο ότι θα δικαιώσουν τον ΟΠΑΠ γι' αυτή την ανόητη και αψυχολόγητη κίνηση του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη σύσκεψη ήταν και ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Κ. Ζίγκλερ με τον στενό του συνεργάτη, Ο. Χριστοφόρου, και φαίνεται ότι άνοιξε όλος ο φάκελος του Οργανισμού. Δηλαδή τόσο η ακύρωση του φόρου όσο και ο παράνομος τζόγος που πρέπει να παταχθεί αλλά και η υπόθεση με τα VLT's δηλαδή τις 35.000 παιχνιδομηχανές που θα έπρεπε εδώ και μήνες να έχουν λειτουργήσει και από τις οποίες το κράτος να εισπράττει πολλά εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών πάντως, εκτός από το θέμα της αλλαγής στην διάταξη για το ειδικό τέλος των 0,05 ευρώ ανά στήλη, συζητήθηκε και η προσφυγή του ΟΠΑΠ με την οποία ζητά από το ελληνικό Δημόσιο 1 δισ. ευρώ, ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη από τις αλλαγές που επέβαλε η Επιτροπή Παιγνίων στους κανονισμούς λειτουργίας των 35.000 ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων (VLT' s).

Παρότι ο ΟΠΑΠ είχε πληρώσει 560 εκατ. εύρω όπως είχε συμφωνηθεί το 2011 προκειμένου να εγκαταστήσει και να εκμεταλλευτεί στα πρακτορεία του τα «φρουτάκια», οι αλλαγές των κανονισμών οδήγησαν τον Οργανισμό στην αναστολή του σχεδίου.

Η ουσία είναι ότι αν δεν ισχύσει ποτέ αυτός ο φόρος στις στήλες και αν δεν γίνει κάτι με το βασικό αίτημα του ΟΠΑΠ για τα «φρουτάκια» το δημοσιονομικό κενό θα είναι τεράστιο και η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλλει σε άλλους φόρους και να κόψει συντάξεις. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι εμμονές στην κυβέρνηση, κι αν η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ ήταν άψογη δεν θα έτρεχαν τώρα πανικόβλητοι να βρουν λύσεις. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν ότι βασική δουλειά τους είναι να ελέγχουν τον παράνομο τζόγο κι όχι να βάζουν εμπόδια σε υγιείς επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν.

Φαίνεται τουλάχιστον ότι τώρα κατάλαβαν πως τα ανοικτά θέματα με τον ΟΠΑΠ πρέπει να κλείσουν και άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα