Τραμπ: "Θα αφήσουμε το Obamacare να καταρρεύσει"

Η αντικατάσταση του νόμου κοινωνικής ασφάλισης του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστού και ως Οbamacare, δεν κατάφερε να περάσει χθες στη Γερουσία, καθώς τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι την καταψήφισαν. Έτσι, ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε όλους τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο για την υγεία και να καμφθούν οι αντιστάσεις όσων αρνούνται να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησής του Οbamacare. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να καταργηθεί εάν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο

πλάνο αντικατάστασης.

Η αποτυχία θεωρείται ένα σοβαρό πλήγμα για την κυβέρνηση Τραμπ. Επιπλέον, επηρέασε αρνητικά και τις χρηματαγορές, καθώς ενίσχυσε το κλίμα αμφιβολιών για το επίπεδο πολιτικής ισχύος που διαθέτει η κυβέρνηση Τραμπ για να προχωρήσει στην υλοποίηση άλλων σημαντικών προτεραιοτήτων της εσωτερικής πολιτικής της ατζέντας, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση. Η αποτυχία κατάργησης και αντικατάστασης του Obamacare ανέδειξε το κλίμα πολιτικού διχασμού που επικρατεί στο Κογκρέσο, αλλά και την αδυναμία των Ρεπουμπλικάνων να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική φόρμουλα με την κατάθεση ενός αναθεωρημένου νομοσχεδίου που θα ικανοποιούσε τα αιτήματα των Γερουσιαστών που εκδήλωσαν επιφυλάξεις ή δήλωσαν ότι δεν θα το ψηφίσουν.
Ο Τραμπ δήλωσε απογοητευμένος από την αποτυχία της Γερουσίας κι άφησε να εννοηθεί ότι θα αφήσει την αγορά των ασφαλιστικών εταιριών να λειτουργήσει σύμφωνα με τους όρους που δρομολογήθηκαν από την εφαρμογή του Obamacare, ενώ αργότερα θα συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς, προκειμένου να προχωρήσει σε βελτιώσεις. "Είμαστε προφανώς σε μια τέτοια θέση που θα αφήσουμε το Obamacare να καταρρεύσει. Θα το αφήσουμε να καταρρεύσει και τότε οι Δημοκρατικοί θα έρθουν σε μας" δήλωσε χαρακτηριστικά.
nytimes.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα