Τους 56 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

13:00 3/4/2020 - Πηγή: Antinews

Τους 56 έφτασαν σήμερα οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας είναι το τρίτο θύμα που απεβίωσε σήμερα το πρωί. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στη ΜΕθ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Νωρίτερα το πρωί τη ζωή τους έχασανένας 66χρονος από την Πέλλα και ένας 78χρονος από την Ξάνθη. Και τα δύο τελευταία θύματα είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ο άτυχος 66χρονος ήταν από το Μαυροβούνι Πέλλας

και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας και πρόκειται για το δεύτερο θύμα που καταγράφεται στην περιοχή της Πέλλας καθώς την Πέμπτη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούστανη.

Ο 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ενισχύονται με νέες ΜΕΘ τα νοσοκομεία

Από 870 κλίνες εντατικής θεραπείας που αριθμούσε το ΕΣΥ πριν λίγες ημέρες, ο αριθμός αυτός ανέβηκε στις 902. Παράλληλα, οι 210 ΜΕΘ που διατίθενται αποκλειστικά για τον κορονοϊό αυξήθηκαν στις 247. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

"Υπάρχει σχεδιασμός ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου και μέχρι στιγμής είμαστε εντός προγραμματισμού. Τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κάποιοι συμπολίτες μας αποσωληνώνονται, κάποιοι εξέρχονται των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες κλίνες και ο προγραμματισμός μας είναι τις επόμενες τρεις εβδομάδες, το 247 που σας είπα αποκλειστικά για κορονοϊό, να έχει φτάσει τον αριθμό των 400 κλινών.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου και εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν, έχουμε σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξουμε ακόμα περισσότερες κλίνες και να ξεπεράσουμε και τον αριθμό των 1.000 κλινών εντατικής θεραπείας" ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Στο σχεδιασμό της Αριστοτέλους για τον έλεγχο του κορονοϊού θα προστεθούν και δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Υπό έλεγχο η άνοδος των κρουσμάτων

Χθες ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα του νέου ιού και επιπλέον 23 κρούσματα από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα. Με εντολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ έχει τεθεί σε υγειονομικό περιορισμό, σε καραντίνα, η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, για χρονικό διάστημα 14 ημερών. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος της COVID-19, σε γυναίκα φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Επίσης, στο επιβατηγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από τον Πειραιά, όπου επιβαίνουν συνολικά 383 επιβαίνοντες, 119 εξ αυτών έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, δύο επιβάτες θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες, ενώ για τους υπόλοιπους επιβάτες τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, 91 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Οι 16 είναι γυναίκες. Περισσότερο από το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. Εννέα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα