Τουρκικός αντιπολιτευόμενος Τύπος: «Οι φωτογραφίες από την Αγία Σοφία σου σπαράζουν την καρδιά»

Για φωτογραφίες από την Αγιά Σοφιά που «σου σπαράζουν την καρδιά», κάνει λόγο η ιστοσελίδα του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού σταθμού, Odatv.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, από τον Ιούλιο του 2020, προκάλεσε πολλές συζητήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον της Αγίας Σοφίας.

Και δυστυχώς, προσθέτει, οι ανησυχίες τους επαληθεύονται, καθώς ο προσωπικός λογαριασμός, «Çirkin İstanbul» («Άσχημη Κωνσταντινούπολη»), στα social media,

έχει αναρτήσει φωτογραφίες που «σπαράζουν την καρδιά».

Ayasofya’da son durum:

????1500 yıllık imparatorluk kapısı parçalanmış
????Kalitesiz A4 üzerine kötü İngilizceyle yazılmış yönlendirmeler var
????Ayakkabı dolaplarının üzeri pislik içinde
????Giriş kapısının üzerinden kablo sarkıyor pic.twitter.com/NTPZ5roPzM — Çirkin İstanbul (@CirkinIstanbul) May 27, 2021

Οι διαχειριστές του «Άσχημη Κωνσταντινούπολη» που επισκέφθηκαν την Αγία Σοφία δείχνουν την κακή εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος, ο οποίος δεν έχει την πρέπουσα φροντίδα. Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για πόρτα που έχει φθαρεί, για οδηγίες που τυπώνονται σε πρόχειρα χαρτιά, για καλώδια που κρέμονται, καθώς και για βρώμικους χώρους, ιδίως εκεί όπου οι πιστοί τοποθετούν τα υποδήματα τους.

Το δημοσίευμα προσθέτει πώς στις φωτογραφίες των χρηστών, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίδραση τους, φαίνεται καθαρά «η απεριποίητη, δίχως τάξη Αγία Σοφία, η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της, λες και έχει εγκαταλειφθεί και είναι τζαμί δεύτερης κατηγορίας. Και τίθεται το ερώτημα: Τόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί καθαρή; Ακόμη και τα συνοικιακά τζαμιά τυγχάνουν μεγαλύτερης φροντίδας και προστασίας και είναι καλύτερα συντηρημένα από την Αγία Σοφία».

Αντίστοιχες επικρίσεις απευθύνει και η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Onedio με τίτλο «Όταν θα δείτε την κατάσταση στο τζαμί της Αγίας Σοφίας, θα σπαράξει η καρδιά σας».

Η άλωση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, σήμερα «το τουρκικό Ίδρυμα Νεολαίας πραγματοποίησε εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης έξω από το μεγάλο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο, Anadolu, ανέφερε ότι τα μέλη της οργάνωσης κρατούσαν πανό με συνθήματα εναντίον του Ισραήλ, ενώ σε πλακάτ αναγραφόταν: «Είσαι στην ηλικία που ο Πορθητής άλωσε την Κωνσταντινούπολη».

Πηγή: lawandorder.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικός, Τύπος, Αγία Σοφία,tourkikos, typos, agia sofia