Του πήρε... και τα σκαλπ του Κυριάκου ο Τσίπρας

Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Ο Τσίπρας παρά το γεγονός ότι είναι στριμωγμένος από την ίδια την πραγματικότητα διατηρεί ακόμα την ικανότητα να ελίσσεται σαν το φίδι.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το χειρότερο μνημόνιο οι επιβαρύνσεις του οποίου έρχονται να προστεθούν στα δυσβάσταχτα βάρη που έχει επωμιστεί

η κοινωνία όλα τα προηγούμενα χρόνια και ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει και τα λάθη της δικής του πολιτικής στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση των τελευταίων δεκαετιών που τείνει να εξελιχθεί σε ταφόπλακα της ίδιας της ΕΕ και της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης, εντούτοις καταφέρνει ακόμα να ξεγελά και να εξαπατά τους πολίτες.

Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας έχει χάσει την έξωθεν αριστερή μαρτυρία την ίδια στιγμή συνεχίζει να εγκλωβίζει με την πολιτική του τον κόσμο της Αριστεράς. Είναι φοβερό. Κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερή να φέρνει ή να αποδέχεται τον ερχομό του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο νομιμοποιώντας τις προκλητικές και ανυπόστατες αξιώσεις της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και δεν έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες!

Γιατί όλα αυτά; Γιατί έχει απέναντί του μια αξιωματική αντιπολίτευση χαμένη στη μετάφραση, δειλή, μοιραία και άβουλη αντάμα που θα έλεγε και ο αριστερός Βάρναλης. Και για να μη μασάμε τα λόγια μας ο Τσίπρας έχει κάνει με τα κρεμμυδάκια τον Κυριάκο. Ως και τα μπλόκα κατάφερε να σπάσει ο Τσίπρας και είναι πολύ πιθανό να φωνάζουν και ζήτω οι αγρότες.

Μάλιστα το Μαξίμου έκανε και την εξής κίνηση. Εξέθεσε ως μεγαλοαγρότες φοροφυγάδες τους εκπροσώπους του μπλόκου των Τεμπών που θέλουν αφορολόγητες τις επιδοτήσεις και έβαλε στο παιχνίδι τους εκπροσώπους της Νίκαιας, δηλαδή τον Μπούτα και το ΚΚΕ για να έχει ο Τσίπρας αριστερά άλλοθι για να αποσυμφορήσει την πίεση από τα δεξιά του. Ομολογουμένως έξυπνη κίνηση που του δίνει τη δυνατότητα να δημαγωγεί ότι στο μέτρο του δυνατού μπορεί να ικανοποιεί αιτήματα των «φτωχών» και παρά τα σφιχτά μνημονιακά πλαίσια «προσπαθεί» να κάνει τους πλούσιους να πληρώσουν.

Και την ίδια ώρα έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι στη ΝΔ, την οποία μέσα από τα ψέματά του για τη λίστα Μπόργιανς, ο Τσίπρας εκβιάζει ανοιχτά το Μητσοτάκη να ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Και ο Μητσοτάκης περί άλλων τυρβάζει και δεν απαντά.

Ακόμα και με το προσφυγικό ο Τσίπρας τον «δούλεψε» τον Κυριάκο χτες, και άλλα του είπε στο τηλέφωνο και άλλα έκανε στη βουλή. Με τέτοια αντιπολίτευση όσο και να είναι στα κάγκελα η κοινωνία, ο Τσίπρας θα εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα