Του αντρειωμένου ο θάνατος δίνει ζωή στη νιότη κύριε Τζιτζικώστα

Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, ο σοβαρός, μετρημένος, νοικοκύρης οπαδός ενός κόμματος που είναι ελπίδα της χώρας, στήριξε την ανανέωση. Πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει ότι μόνο ένα άλλο κόμμα, μόνο μια δημιουργική επανάσταση και σαρωτική αλλαγή των δομών της Νέας Δημοκρατίας θα έκαναν ξανά ελκυστικό το κόμμα στην κοινωνία.

Από την πρώτη στιγμή και το Antinews μπήκε... καβάλα στο κύμα της ανανέωσης. Στήριξε και στηρίζει την προσπάθεια

που γίνεται από νέους ανθρώπους να βγάλουν το κόμμα από την καμαρίλα, την οικογενειοκρατία, τους βαρόνους και τους παρατρεχάμενούς τους. Από την πρώτη στιγμή λαμβάναμε μηνύματα απ' όλη την Ελλάδα ότι αν η ΝΔ δεν ανανεωθεί καλύτερα είναι να την αφήσουν να πεθάνει και να... ρίξουν και ασβέστη στον τάφο της, μη τυχόν και αναστηθεί.

Πιστέψαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η παρέα της Ντόρας δεν μπορούν να φέρουν την ανανέωση στο κόμμα. Είναι αδύνατο αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή επί 40 χρόνια κι έχουν τα βαρίδια των οικογενειών – ιδιοκτητών, να επιμένουν ότι θέλουν το καλό του κόμματος. Ο κόσμος τους βαρέθηκε και ο Τσίπρας τους θεωρεί εύκολους αντίπαλους. Είναι από χέρι τελειωμένοι.

Γράψαμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να ενώσει το κόμμα και ότι αν ο μη γένοιτο γίνει αρχηγός την επόμενη ημέρα η ΝΔ θα διασπαστεί σε χίλια κομμάτια. Αγωνιστής, αυτοδημιούργητος, φωνακλάς, υπερασπιστής της κυβέρνησης Σαμαρά που έκανε πολλά για την πατρίδα αλλά... πολύ μπουμπούκος ρε παιδί μου και με πολλούς μισητούς εχθρούς σε όλη τη χώρα. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί η ΝΔ στις πλάτες του.

Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι του αναγνωρίζεται το χαμηλό προφίλ και μια σχετική συγκρότηση, είπαμε από την αρχή ότι ο γιος του Μητσοτάκη δεν μπορεί να είναι αρχηγός στο κόμμα, όπως και η κόρη. Αν τον έλεγαν αλλιώς ίσως είχε ελπίδες.

Όλες οι ελπίδες των νεοδημοκρατών, και οι δικές μας, εναποτέθηκαν στα νέα πρόσωπα. Στον Απόστολο Τζιτζικώστα και στο επιτελείο του. Νέοι άνθρωποι, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος, χωρίς εξαρτήσεις και με ένα προφίλ που ταιριάζει στο κόμμα και μπορεί να ενώσει. Εν πάση περιπτώσει είναι ένα σχήμα που μπορεί να φέρει πνοή στη Νέα Δημοκρατία και γι΄ αυτό είχε την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Όμως, αυτό που έκανε το βράδυ ο Απ. Τζιτζικώστας στην συνέντευξη στον Αντέννα, αποτελεί ατόπημα που είναι ασυγχώρητο. Ο υποψήφιος για τη ΝΔ ουσιαστικά «άδειασε» την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι συγκρούστηκε μαζί του και διαφώνησε με πολλές από τις επιλογές του.

Πρόκειται για... λεκτικό λάθος; Για... απειρία του περιφερειάρχη; Ή μήπως για προσπάθεια να αποσυνδέσει το όνομά του από όλους τους προηγούμενους αρχηγούς ώστε να εμφανιστεί ανεξάρτητος;

Ό,τι κι αν συμβαίνει ο Τζιτζικώστας έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αντί να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να αναγνωρίσει τα σημαντικά επιτεύγματα που πέτυχε, αντί να πει δύο καλές κουβέντες για το ότι έσωσε τη χώρα, το μόνο που έκανε ήταν να αποστασιοποιηθεί και να κάνει κριτική. Αν υπάρχει η χώρα, αν η Περιφέρεια του κ. Τζιτζικώστα συνεχίζει να χρηματοδοτείται, έστω με λιγότερα χρήματα, το οφείλει στον Σαμαρά. Αν αυτός δεν αναλάμβανε το προσωπικό και πολιτικό κόστος ο κ. Τζιτζικώστας και κάθε στέλεχος της αυτοδιοίκησης δεν θα είχε λεφτά ούτε για μαντήλι να κλάψει στις δύσκολες στιγμές. Δεν θα υπήρχε ούτε Τζιτζικώστας, ούτε κανένας άλλος με χρεοκοπημένη την Ελλάδα. Αυτό ο Περιφερειάρχης θα έπρεπε να το γνωρίζει προτού ανοίξει το στόμα του και κάνει κριτική. Διότι με τον τρόπο αυτό απαξιώνει ένα σημαντικό έργο που έγινε κι αυτό είναι ασυγχώρητο από τον κόσμο της ΝΔ.

Εκτός κι αν νομίζει ο Τζιτζικώστας ότι με τον να... «σκοτώνει τα άλογα όταν γεράσουν» θα αναδειχθεί η νεότητα η δική του. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κύριος Περιφερειάρχης αυτό που έγραψε κάποτε ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης: «Του αντρειωμένου ο θάνατος δίνει ζωή στη νιότη».

Ο Σαμαράς ήταν ο αντρειωμένος. Ο Τζιτζικώστας ως τι θα καταγραφεί στην ιστορία;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα