Τώρα θυμήθηκε ότι είμαστε υπερήφανος λαός

Τελικά όχι μόνο δεν έμεινε μόνιμα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός αλλά είχε το σθένος να βγει και να κάνει δηλώσεις λέγοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα βάζει τάξη στο σπίτι της.

Ο Γ. Παπανδρέου, για ακόμη μια φορά εκτός πραγματικότητας, σκοπίμως ή και άθελά του, μας είπε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και ότι η Ελλάδα είναι παρούσα. Μα πως, όταν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις κι απλά ανακοινώνονται στους Ελληνες;

Ακούσατε τόσες

ημέρες έναν Ελληνα να βάζει στο τραπέζι των Ευρωπαίων μια διαφορετική λύση;

Μας είπε επίσης ότι παραμένει σταθερός στο να επιτευχθεί μια βιώσιμη λύση ότι η Ελλάδα έχει αξιοπιστία και μ’ αυτή παλεύει. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτοφανή προσπάθεια και ποτέ κανένας πολίτης ευρωπαϊκής χώρας δεν έχει σηκώσει παρόμοιο βάρος, είπε ο κ. Παπανδρέου. Δεν είπε όμως ότι πήγε χαμένη η θυσία του.

“Είμαστε ένας περήφανος λαός και δικαιούμαστε το σεβασμό”. Στόχος μας, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ελάφρυνση του χρέους, το βάρος του οποίου είναι δυσβάσταχτο, και πρέπει να μειωθεί “για να ανασάνουμε”.

Τώρα θυμήθηκε ότι είμαστε περήφανος λαός; Τώρα που κουμάντο κάνουν οι άλλοι;

Δυστυχώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, ούτε αντέχει άλλα ψέματα. Δυστυχώς κι άλλες σκληρές θυσίες έρχονται κι άλλα ψέματα πλησιάζουν. Εχει γίνει πλέον συνήθεια στην κυβέρνηση να οδηγείται σε οδυνηρές ήττες και αν τις παρουσιάζει ως επιτυχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα