Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: το κάπνισμα μπορεί να σε σώσει

13:40 8/1/2014 - Πηγή: Antinews

Τέρμα τα δίφραγκα ή τέρμα στο 25ευρω. Για νοσηλεία θα απαιτείται η προσκόμιση των αποδείξεων ότι ο ασθενής έχει καταβάλλει το αντίτιμο σε τσιγάρα, ήτοι 500 πακέτα. Αρκεί αυτά να φέρουν την αυτοκόλλητη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Και ασφαλώς την προειδοποιητική σήμανση. «Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί: το κάπνισμα μπορεί να σε σώσει».

Για ένα καπνιστή που σέβεται τον εαυτό του, 500 πακέτα είναι τουλάχιστον η ετήσια κατανάλωση. Μετά μπουκάρεις στα νοσοκομεία και ωρύεσαι: «εγώ σας

πληρώνω».

Αν υπάρξουν αντιδράσεις για τον υπερβολικό αριθμό των πακέτων, θα προωθηθεί το ισοδύναμο μέτρο: μία κούτα πούρα στην Πάολα.

Είναι μια απόφαση που ανακούφισε την κοινωνία και ιδιαίτερα την ευγενή τάξη των λαθρέμπορων.

Επίσης θα προσγειώσει τις καπνοβιομηχανίες που μοιράζουν αφειδώς μπόνους στους εργαζομένους, σαν να ήταν ΔΕΚΟ στις καλές εποχές και χαλάνε την πιάτσα.

Και μην πει κανείς ότι κυβερνά το ΠΑΣΟΚ: απλά έχει το δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις που δεν του αρέσουν.

Όλη η επιχειρηματολογία για την αναγκαιότητα του 25ευρου δεν πήγε στράφι. Θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη φορά που θα πρέπει να περάσει ένα εισπρακτικό μέτρο.

Την υγειά μας να έχουμε να καπνίζουμε, αλλά αν αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το μόνο σημείο διάσπασης του «σαμαρικού μπλοκ» είναι το κάπνισμα, η Κυβέρνηση μετρά ημέρες.

Όσο για τον αγαπητό Υπουργό Υγείας είναι βέβαιο ότι αντελήφθη ότι η έκθεση στα ΜΜΕ είναι σαν την ηλιοθεραπεία: λίγο κάνει καλό, στην υπερβολή βγαίνεις ζαλισμένος και τσουρουφλισμένος.

Και μην πει κανείς ότι αν δε θέλουν οι καπνιστές να πληρώνουν να το κόψουν γιατί: αν η ζωή κάποιου χαρακτηρίζεται από μία λέξη που ξεκινά από μπου- και τελειώνει σε –δέλο, το τσιγαράκι είναι ένα υποκατάστατο παρηγοριάς.

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα