Το σύγχρονο κόμμα που υποσχέθηκε η νέα ηγεσία έχει πάει περίπατο

Με φούρια από την Τήνο ήρθε ο Κυριάκος και γι' αυτό αποφάσισε να «σουβλίσει» την Κατερίνα Παπακώστα για τις δηλώσεις της κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Και καλώς έπραξε αφού δεν μπορεί κάθε βουλευτής, που δεν έχει προσφέρει και πολλά, να βγαίνει και να κάνει μπάχαλο το κόμμα. Ούτε να επιτίθεται για την υπόθεση της Εξεταστικής για την υγεία, δίνοντας ουσιαστικά όπλα στον Τσίπρα

και την παρέα του.

Οι αιτίες βεβαίως είναι άλλες. Δεν θυμήθηκε τώρα η Παπακώστα να κάνει την παρουσία της πιο ισχυρή. Να ξαναβγεί δηλαδή στο προσκήνιο μιας και η κοινοβουλευτική της θητεία δεν είναι και αξιοπρόσεκτη.

Ο βασικός λόγος είναι ότι η Β' Αθήνας, στην οποία πολιτεύεται και ο Γεωργιάδης και η Παπακώστα αναμένεται να μετατραπεί σε «αρένα» όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Και μπορεί ο Άδωνις να μην έχει πρόβλημα και να είναι πανίσχυρος στην εκλογική περιφέρεια, υπάρχουν ωστόσο άλλοι πολιτευτές που φλερτάρουν με μια θέση στο ψηφοδέλτιο, γεγονός που θα πετάξει έξω την Παπακώστα.

Γι' αυτό ξύπνησε η βουλευτής. Να διαφοροποιηθεί ήθελε για να την ακούσει ο κόσμος και να την ψηφίσει. Εκτός κι αν υπάρχει και κάτι άλλο βαθύτερο: Όπως π.χ. να έβαλε η καραμανλική πτέρυγα την Παπακώστα να δημιουργήσει πρόβλημα στην ηγεσία. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η ίδια βουλευτής είχε συνταχθεί με τη «γραμμή Μεϊμαράκη» για τους «τζάμπα μάγκες» και είχε ζητήσει να ψηφίσει η ΝΔ τις ελαφρύνσεις που προτείνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε το «φάουλ» που έκανε της το συγχώρησαν, δεν μίλησαν, αδιαφόρησαν... αλλά ως πότε;

Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι η Παπακώστα το πρόβλημα, ποια είναι αυτή άλλωστε που θα ασχοληθεί κάποιος μαζί της. Το πρόβλημα είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν βάζουν μυαλό, συνεχίζουν να βρίσκονται σε μια κατάσταση που θυμίζει παρελθόν και «βρομάει». Το σύγχρονο κόμμα που υποσχέθηκε η νέα ηγεσία έχει πάει περίπατο. Κυριαρχεί η καμαρίλα, οι κουβεντούλες πίσω από τις κουρτίνες, τα κοστούμια που ράβονται για τις κρατικές θέσεις. Εδώ δεν ξέρουμε καλά – καλά πότε θα γίνουν εκλογές κι έχουν βγει σοβαροί και αστείοι Νεοδημοκράτες και προαναγγέλλουν την υποψηφιότητά τους, χωρίς να ρωτήσουν την ηγεσία. Ο Ρουσόπουλος φλερτάρει με δύο – τρεις περιφέρειες. Ο Βουλγαράκης ετοιμάζεται για δυναμικό come back γιατί πιστεύει ότι δικαιώθηκε. Άλλοι γνωστοί και άγνωστοι κινούνται για να μπουν στα ψηφοδέλτια, τραγουδιστές, τραγουδιάρες και δημοσιογράφοι αυτοπροτείνονται για υποψήφιοι.

Ένα κόμμα δηλαδή που ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με το πώς θα κατατροπώσει τον Τσίπρα, κατατρύχεται από έριδες, βυζαντινισμούς και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Καλά κάνει λοιπόν ο Κυριάκος και προσπαθεί να καθαρίσει με την πρώτη το κόμμα, αλλά αυτό δεν φτάνει. Αν η ΝΔ δεν αλλάξει, αν δεν παραμεριστούν οι αντιπαλότητες και οι βαρονίες δεν παραμερίσουν τα συμφέροντά τους για χάρη του κόμματος, τότε θα γίνει... ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά θα τους σιχαθεί ο κόσμος και θα τους αποδοκιμάσει μέσα στην κοινωνία.

Βαρέθηκε ο ελληνικός λαός τέτοια παιχνιδάκια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα