Το σχέδιο των Ερυθρών Χμερ για επιστροφή στη δραχμή

Είναι να απορεί κανείς με τα όσα ακούει από υποτίθεται σοβαρούς ανθρώπους. Το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας για επιστροφή στη δραχμή δεν το γνωρίζαμε και πιστεύαμε ότι είναι κάτι... αέναο, κάτι ουτοπικό, όμως, οι άνθρωποι είχαν συγκεκριμένο πλάνο και το είχαν επεξεργαστεί πολύ καλά.

Δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης ή ο Λεουτσάκος. Είναι και ο ίδιος

ο Βαρουφάκης που είχαν στο μυαλό τους μια συγκεκριμένη στρατηγική την οποία προφανώς γνώριζε και ο πρωθυπουργός, ασχέτως αν έστριψε το καράβι την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε το σχέδιο για να καταλάβετε τι είχαν οι άνθρωποι στο μυαλό τους:

•Ερυθροί... Χμερ του ΣΥΡΙΖΑ μια ωραία πρωία εισβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πετάνε έξω τον Στουρνάρα ή τον συλλαμβάνουν για συνεργασία με τον... εχθρό. Παίρνουν τα κλειδιά από τα θησαυροφυλάκια, αρπάζουν ότι βρουν και φεύγουν.

•Μια άλλη ομάδα Χμερ μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο και το καταλαμβάνουν ελέγχοντας τις εκτυπωτικές μηχανές.

•Μια τρίτη ομάδα ξεκινά περιοδεία στις τράπεζες και αναγκάζει τους τραπεζικούς να ανοίξουν τις θυρίδες από τις οποίες παίρνουν όλο το... μπαγιόκο.

Με όλα αυτά τα χρήματα πληρώνουν, όπως είπαν, μισθούς και συντάξεις... αλλά μόνο του δημόσιου τομέα. Οι άλλοι δεν πάει να πεθάνουν στο... κεφάλαιο εργάζονται. Επίσης με τα χρήματα αυτά τη βγάζουν κάποιους μήνες ώστε να ετοιμαστούν για εκτύπωση χρήματος. Τώρα ποιοι θα έχουν ζήσει και ποιοι θα έχουν πεθάνει αυτό είναι άλλο και ουδόλως νοιάζει την επαναστατική κυβέρνηση. Στους αγώνες για την ανατροπή του καπιταλισμού άλλωστε θα υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες.

Άραγε, θα αναρωτηθεί κανείς; Πού ξέρουν οι Ερυθροί Χμερ πόσα λεφτά έχει το κράτος; Έχει χρυσάφι άραγε ή... άνθρακες ο θησαυρός;

Απ' ότι γνωρίζουμε ο περισσότερος χρυσός της ΤτΕ δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στην Ελβετία, οπότε στα υπόγεια άντε να βρουν κανένα χρυσό ρολόι απ' αυτά που πουλάνε οι Κινέζοι. Μήπως όμως έχει ο Στουρνάρας κρυμμένα 20-22 δισ. ευρώ και μ' αυτά θα κάνουν το κουμάντο τους στην επαναστατική κυβέρνηση Βαρουφάκη – Λαφαζάνη;

Όπως λέει και ο υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, αλλά και η κοινή λογική, αυτά τα 20 δισ. είναι ομόλογα, χαρτιά είναι που έχει η ΤτΕ για τα αποθεματικά ταμείων και δημόσιων φορέων. Επομένως οι επαναστάτες της δραχμής θα έπαιρναν ένα μάτσο παλιόχαρτα τα οποία μάλιστα θα ήταν πλήρως απαξιωμένα αφού είναι ομόλογα ενός χρεοκοπημένου ελληνικού δημοσίου, και θα έφευγαν.

Κι αυτό είναι σχέδιο Β. Είναι η εναλλακτική στο σκληρό Μνημόνιο. Είναι ο άλλος δρόμος που καμιά 40αριά πραγματικοί ψεκασμένοι της αριστεράς προτείνουν μη ψηφίζοντας τη συμφωνία.

Υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτε;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα