Το πρωτάθλημα βάφτηκε κόκκινο

00:08 3/6/2012 - Πηγή: Antinews


Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή λέει το ρητό και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκαθηλώσει τον τεράστιο μπασκετικά Παναθηναϊκό όλη η δόξα είναι η δική του αφού έριξε από την κορυφή την ομάδα που κατέκτησε τα εννιά προηγούμενα πρωταθλήματα. Και την κέρδισε όχι σε φάση παρακμής, αλλά με όλα τα αστέρια της στο παρκεέ

Είναι το πρώτο πρωτάθλημα του  Ολυμπιακού, μετά από πολλές αποτυχημένες

προσπάθειες, απέναντι στον ΠΑΟ που δεν κατέθεσε τα όπλα, που πάλεψε λυσσαλέα μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Άλλωστε ήταν η ομάδα που κοίταξε στα ίσια την ΤΣΣΚΑ και ουσιαστικά έχασε ένα δικό του παιχνίδι. Ήταν μια μεγάλη σειρά πέντε αγώνων. Ο Ολυμπιακός ξεχείλιζε από πάθος, νιάτα θέληση και ενέργεια.

Η συνταγή ήταν να πάει το ματς σε γρήγορο ρυθμό, γιατί στο 5 εναντίον 5 ο ΠΑΟ σαν ομάδα που οι παίκτες είναι πολλά χρόνια μαζί, έχει πολλούς αυτοματισμούς.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν απόψε ο ηγέτης του Ολυμπιακού και έκανε πράξη την προ διετίας υπόσχεση του. Επανέφερε την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή της Ελλάδος έπειτα από δεκαπέντε χρόνια. Όταν αποκτήθηκε φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό είχε πει σε όλους πως ήθελε να γίνει αυτός που θα έριχνε τους «πράσινους» από την κορυφή της Ελλάδος και θα έβαζε στη θέση τους τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -12 (48-36) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ήταν βέβαιο πως θα επέστρεφε στο ματς. Το 48-32 του 19’ έγινε, μέσα σε πέντε λεπτά, 48-45 με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει σερί 13-0. Εκεί οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν τις λύσεις. Μπήκαν στο παρκέ Σλούκας, Λο, Παπανικολάου και Πρίντεζης και με μεγάλο τρίποντο του πρώτου το σκορ έγινε 51-45, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε, μείωσε σε 57-51 και τότε ήταν που ο Έισι Λο με ένα απίστευτο τρίποντο τη στιγμή που έληγαν τα 24’’ και με παίκτη… κρεμασμένο επάνω του έγραψε το 60-51 στο 28’. Το 63-53 διαμορφώθηκε με νέο (απίστευτο)δίποντο και φάουλ του Αμερικανού γκαρντ για να ακολουθήσει το απίστευτο… show του Σπανούλη που έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Όχι, όμως, οριστικά. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και πάλι στο παιχνίδι (80-76 στο 39’), αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ μετά από τρίποντο του Παπανικολάου που έγινε κάρφωμα του Γιώργου Πρίντεζη, καθώς ο Μπατίστ είχε 4 φάουλ και δεν αμύνθηκε, ήταν καθοριστικό.

Τα τρίποντα απελπισίας του ΠΑΟ δεν βρήκαν στόχο και η λήξη βρήκε τους κόκκινους Πρωταθλητές Ελλάδος, μετά από δεκαπέντε «άνυδρα» χρόνια.

Ότι δεν κατάφεραν οι ακριβοπληρωμένοι σταρ της Ευρώπης και του ΝΒΑ, το κατάφεραν «αμούστακα» παιδιά.

Η διοίκηση των ερυθρόλευκων πανηγύρισε έξαλλα το πρωτάθλημα και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή της να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει σύγχρονο μπάσκετ και όχι μια ομάδα που θα κερδίσει τον ΠΑΟ.

Το ΣΕΦ έζησε μέρες ’90ς. Υπολογίζεται πως στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 14.000 φίλοι του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 48-36, 70-56, 82-76
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 10 (1), Άντιτς 3 (1), Σπανούλης

Keywords
Τυχαία Θέματα