Το πιο «μεγάλο» ρεκόρ του Μαραθωνίου

Ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ σχεδόν δυο εβδομάδες από την ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνεχίζουν να δίνουν οι εταιρείες-συνεργάτες της φετινής διοργάνωσης το κοινωνικό αποτύπωμα για αυτή τη χρονιά θα ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ.

Χρήματα δηλαδή που συγκεντρώνονται και θα μοιραστούν μέσα στο επόμενο διάστημα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , ιδρύματα και φορείς που επιτελούν έργο και έχουν την ανάγκη όλων μας. Αυτά βέβαια τα ποσά δεν υπολογίζονται μέσα στα κέρδη που είχε ο τουρισμός

της Αθήνας το διάστημα πριν και μετά τον Μαραθώνιο. Περισσότεροι από 5000 ξένοι δρομείς πήραν μέρος στον φετινό αγώνα που αν υπολογιστούν με τουλάχιστον ένα συνοδό ξεπερνούν τους 10.000 επισκέπτες σε μια περίοδο που μόνο τουριστική δεν είναι για την Αθήνα.

Τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας πλησίασαν πληρότητα που έφτασε και το 80% ενώ ταυτόχρονα δούλεψαν εστιατόρια , εμπορικά καταστήματα και βέβαια αυξημένες ήταν και οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Συνολικά 35.000 απλοί δρομείς Έλληνες και ξένοι πήραν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο αλλά και στους μικρότερους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. Από αυτούς οι περίπου 12.000 βρέθηκαν στην εκκίνηση του Μαραθωνίου και το σημαντικότερο οι περισσότεροι κατάφεραν να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Ο πήχης έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά για τους διοργανωτές που ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για να είναι έτοιμη του χρόνου να δεχθούν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό δρομέων . Άλλωστε η ζήτηση για μια θέση έχει...ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα