«Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες» – Προκλητικός ο δολοφόνος της Κοξ στο δικαστήριο

Χωρίς ίχνος μεταμέλειας και με περίσσια διάθεση να προκαλέσει εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο δολοφόνος της Τζο Κοξ, Τόμας Μέιρ.

Ο 52χρονος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή το πρωί του Σαββάτου και όταν του ζητήθηκε το όνομά του απάντησε «Τo όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες, λευτεριά στη Βρετανία».

Η εισαγγελέας αποφάσισε την κράτησή του και διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης του κατηγορούμενου.

Το βράδυ της Παρασκευής του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, σοβαρή σωματική βλάβη, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξη εγκλημάτων και κατοχή επιθετικού όπλου.

Ερευνες για τις ακροδεξιές οργανώσεις

Κι ενώ οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το κίνητρο και τις πολιτικές διασυνδέσεις του Μέιρ με ακροδεξιές οργανώσεις, οι βρετανικές εφημερίδες έχουν φέρει στο φως στοιχεία για την συμμετοχή του σε μια τέτοια οργάνωση.

Πρόκειται για το Springbok Club, με έδρα το Λονδίνο το οποίο τάσσεται υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συνδέεται ιδεολογικά με το απαρτχάιντ.

Ο δράστης της δολοφονίας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ήταν ένας από τους πρώτους συνδρομητές του περιοδικού της εθνικιστικής ομάδας με τίτλο «S.A. Patriot» (South Africa Patriot) αν και οι εκδότες του συγκεκριμένου εντύπου λένε ότι ο Μέιρ σταμάτησε να πληρώνει την συνδρομή του ήδη από την δεκαετία του 1980. .

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα