Το νέο... ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

Ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα αλλά δεν παίρνει την αυτοδυναμία. Μάλιστα υπάρχει και το σενάριο να είναι δεύτερο κόμμα ή να νικήσει αλλά με τέτοια ποσοστά που θα χρειαστεί συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Όμως, ο Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξή του είπε ότι δεν θα γίνει αυτός πρωθυπουργός συνεργασίας με τον Μεϊμαράκη. Ομοίως και με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Αφού λοιπόν αποκλείει τους «γάμους» με αυτά τα τρία… ανάξια γι’ αυτόν κόμματα, τι μένει με βάση τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα; Να συνεργαστεί με το ΚΚΕ, πράγμα αδύνατο, να συνεργαστεί με τον Λαφαζάνη, πράγμα ανόητο και να το συζητά κανείς ή να συνεργαστεί με τη… Χρυσή Αυγή, άντε και το μαξιλάρι του Λεβέντη αν μπει στη Βουλή. Λέτε να έκανε κάτι τέτοιο;

Μάλλον απίθανα όλα τα σενάρια, οπότε επανερχόμαστε στο πρώτο, αν σκεφτούμε αυτό που είπε ο Φλαμπουράρης, ότι δεν θα γίνουν άλλες εκλογές. Το σενάριο λοιπόν λέει συγκυβέρνηση ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ή με κάποιο ή κάποια από αυτά. Και βεβαίως δεν μπορεί προεκλογικά να το παραδεχθεί αυτό ο Τσίπρας και κοροϊδεύει τον κόσμο. Ξαναρχόμαστε λοιπόν στο μεγάλο δίλημμα: Γιατί να κάνει μετεκλογικά κάτι που μπορεί να κάνει τώρα και να μην πάμε σε ανούσιες εκλογές;

Μήπως το σχέδιό του είναι να διώξει τα βαρίδια από το κόμμα, δηλαδή Λαφαζάνη, Ζωή, Βαρουφάκη και λοιπά νεοσταλινικά κατάλοιπα και να στήσει ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, «καθαρό», αστικό με επικάλυψη… αριστερής σοκολάτας; Κάτι δηλαδή σαν… τα κουφέτα που από μέσα είναι «μαύρα» και απ’ έξω πάλλευκα σαν αθώες περιστερές.

Είχαμε εδώ και μήνες γράψει στο Antinews ότι η μόνη ελπίδα ενός 40άρη πολιτικού όπως ο Τσίπρας για να έχει μακρά πολιτική καριέρα, ήταν να… αστικοποιηθεί. Δηλαδή να γίνει ένας αρχηγός κόμματος που θα ξεφύγει από τις αριστερίστικες ιδεοληψίες και θα κάνει άνοιγμα στο κέντρο δημιουργώντας ένα νέο ΠΑΣΟΚ το οποίο όμως θα έχει πιστοποιητικά αριστεροσύνης που όπως ξέρουμε περνάνε στην Ελλάδα.

Αυτό φαίνεται να κάνει ο πρωθυπουργός και πρέπει να προσέξουν τα κόμματα από το κέντρο και πέρα διότι δεν είναι ανόητος. Είναι τακτικιστής και οπορτουνιστής. Εδώ άδειασε τους συντρόφους του ετών μέσα σε μια νύχτα και δεν θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει το νέο αστικό κόμμα που θα εκπροσωπεί και την αστική τάξη και τον λαουτζίκο; Γι’ αυτό δε θέλει συνεργασίες με κανέναν και ζητά αυτοδυναμία. Γι’ αυτό έχει γίνει μνημονιακότερος όλων και τον εξυμνούν οι ξένοι. Γι’ αυτό και χαίρεται που του φεύγουν οι ημίτρελοι ακροαριστεροί, αυτό το 4% που στην πορεία δυνάμωσε και είναι μεγαλύτερο.

Θα δούμε πολλά στις εκλογές αυτές. Θα δούμε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που γιγαντώθηκε χάρη στον πόλεμο κατά του μνημονίου να κάνει καριέρα υπερασπίζοντας ένα χειρότερο μνημόνιο.

Θα δούμε αρκετά αντιμνημονιακά μέτωπα που όμως θα έχουν και σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Αυτό που δε θα δούμε είναι ένα καθαρό αντιμνημονιακό κόμμα αλλά με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ίσως εκεί παίξει μπάλα η Ζωή με τον Βαρουφάκη.

Αυτό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή πριν μεταλλαχθεί θα επιχειρήσουν να στήσουν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι θα δούμε το νέο «κόμμα Τσίπρα» που μένει να αλλάξει και όνομα και σύμβολα για να ξεχωρίζει από τον «ΣΥΡΙΖΑ 2» του Λαφαζάνη. Αυτό είναι το σχέδιο του πρωθυπουργού για την πολιτική του κυριαρχία. Να «αλώσει» τον ζωτικό χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, να κλέψει τους νοικοκυραίους της ΝΔ, και να έχει καβάτζα στα αριστερά του ή ακόμη και τους γραφικούς τύπου Λεβέντη. Το νέο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, όπως τότε που ο Ανδρέας έστηνε τη νέα Ένωση Κέντρου αλλά με αριστερή φρασεολογία, μέχρι που «μπουκώθηκε» από τα σκάνδαλα.

Ίσως τελικά να μην του κάνουν τόσο κακό οι αποχωρήσεις στελεχών της άκρας αριστεράς και των συνιστωσών. Ίσως του κάνουν το καλύτερο… μεσοπρόθεσμο δώρο. Η κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου θα δοκιμάσει το σχέδιο του Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα