Το μεγάλο ρίσκο του Φραγκίσκου Αλβέρτη

Η εποχή του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού ξεκινάει με δυσπιστία αλλά και μεγάλη αγωνία για το που θα οδηγήσει τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος και Κυπελλούχο Ελλάδας.

Ο Φράνκι μπορεί να είναι ο αρχηγός των τίτλων , ο εμβληματικός ηγέτης του τριφυλλιού την τελευταία 20ετία έχει όμως μηδενική εμπειρία από κοουτσάρισμα και καλείται εν μέσω αγωνιστικής περιόδου και μάλιστα

στην κρίσιμη καμπή της να αναλάβει τις τύχες μιας από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα στον κόσμο του αθλητισμού όπου παίκτες πραγματικές μορφές στις ομάδες τους όταν όμως φόρεσαν κοστούμι και κάθισαν στον πάγκο σχεδόν ...απομυθοποιήθηκαν. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης προσέφερε τα μέγιστα μέσα στο παρκέ, συνέδεσε το όνομά του με τις σημαντικότερες στιγμές του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά η προπονητική του εμπειρία γράφει μηδέν .

Για τους παροικούντες την «πράσινη Ιερουσαλήμ» είναι κοινό μυστικό ότι το κοουτσάρισμα ο Φράνκι δεν το’χει . Όπως και ο Παναθηναϊκός την πολυτέλεια να περιμένει τον Αλβέρτη να αποκτήσει εμπειρία και να πάρει αποφάσεις όταν ο κόσμος καίγεται γύρω του επίσης δεν την έχει.

Γι' αυτό ακριβώς η επιλογή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την αντικατάσταση του Αργύρη Πεδουλάκη περιέχει μεγάλη δόση ρίσκου. Η τοποθέτηση των Πρίφτη, Μανωλόπουλου δίπλα του θα παίξει το ρόλο της ασφαλιστικής δικλείδας προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην βγει από τις ράγες. Θα λειτουργήσει , δεν θα λειτουργήσει ουδείς γνωρίζει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς από τους δυο συνεργάτες του νέου τεχνικού του Παναθηναικού δε θα χρεωθεί την αποτυχία αν ο μη γένοιτο έρθει. Αντίθετα θα μπει με κεφαλαία γράμματα στο βιογραφικό του Φραγκίσκου Αλβέρτη Και θα είναι κρίμα...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα