Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Λας Βέγκας

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση κατά τη διάρκεια συναυλίας στην "καρδιά" του Λας Βέγκας, δίπλα στο Mandalay Bay Casino and Resort, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 400.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq, ο δράστης προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από μήνες.

"Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε

ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού" τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.

"Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες" προσθέτει το Amaq.

Δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας συνδέεται με κάποια διεθνή τζιχαντιστική οργάνωση, μετέδωσε το Reuters.

Επιπλέον, ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων της αμερικανικής διοίκησης ανέφερε στο Ρόιτερς ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Τόνισε, επίσης, ότι οι αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.

To χρονικό της επίθεσης

Ο 64χρονοςStephenPaddock, κάτοικος της περιοχής, άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου που διέμενε, στην πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον σερίφη του Λας Βεγκας, JosephLombardo.

Ο Paddock αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία και τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με τον σερίφη, είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε τσεκ ιν στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης, ενώ βίντεο με την στιγμή των πυροβολισμών αναρτήθηκε από χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα.

Video courtesy of Drew Akioshi. He was attending the concert at mandalay bay when shooting started. pic.twitter.com/mbyh9Y387q

David Sakach (@davidsakach) October 2, 2017

Το σημείο παραμένει αποκλεισμένο και οι πολίτες έχουν ενημερωθεί να αποφεύγουν την περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται ακόμα έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνούσε παράλληλα πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό μετά την επίθεση οι αρχές αποφάσισαν την διακοπή των πτήσεων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν. Λίγο αργότερα η αστυνομία ήρε τον περιορισμό και αυτή την ώρα η κίνηση στο αεροδρόμιο πραγματοποιείται κανονικά αλλά με αρκετές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Είχε συνεργό;

Οι αρχές εντόπισαν μία γυναίκα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση αλλά αποφάνθηκαν ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Αμερικανικά ΜΜΕ έδωσαν νωρίτερα στη δημοσιότητα το όνομά της. Επρόκειτο για την Marilou Danley και ζητούσαν αν κάποιος την έχει δει να ενημερώσει την αστυνομία.

Στο Λας Βέγκας την Τετάρτη ο Τραμπ

Ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί το Λας Βέγκας την Τετάρτη προκειμένου να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, δήλωσε πως ζήτησε "η μεγάλη σημαία" να κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη πένθους για τα θύματα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε τα εξής:

"Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και παρέχουμε την στήριξή μας στους τοπικούς αξιωματούχους", ανέφερε. "Όσοι επλήγησαν από την τραγωδία αυτή έχουν τις σκέψεις και τις προσευχές μας", πρόσθεσε.

"Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου και οι σκέψεις μου στα θύματα και στις οικογένειες του τρομερού επεισοδίου με τους πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας", αναφέρει ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολουθήστε

Donald J. Trump ✔@realDonaldTrump

My warmest condolences and sympathies to the victims and families of the terrible Las Vegas shooting. God bless you!

2:11 μ.μ. - 2 Οκτ 2017

32.32132.321 απαντήσεις 45.35545.355 Retweet 167.835167.835 "μου αρέσει"

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα