Το αμερικανικό όνειρο έγινε εφιάλτης

14:23 2/8/2012 - Πηγή: Antinews

Κάθε μέρα που περνά, η Αμερική βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην φτώχεια. Κι αυτό πρέπει να απασχολεί όλους τους Αμερικανούς, ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης.

Σήμερα, περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι φτωχοί, ή ζουν στα όρια της φτώχειας. Επειδή όμως για πολλούς η έννοια της φτώχειας είναι αόριστη, ας την ορίσουμε:

Το 2010, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ όρισε το όριο της φτώχειας στα $11.130 τον χρόνο για ένα άτομο, και στα $22.314 για μια τετραμελή οικογένεια.

Η επόμενη οικονομική καμπή έρχεται ολοταχώς, και μόλις

φτάσει, τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουμε παρακάτω θα γίνουν ακόμη πιο τρομακτικά.

Όταν μιλάνε για φτώχεια, οι περισσότεροι Αμερικανοί στρέφονται προς τα επίπεδα φορολόγησης, την αναδιανομή πλούτου και άλλα παρόμοια. Αγνοούν όμως τον πιο κρίσιμο παράγοντα. Ο τρόπος αναδιανομής του χρήματος δεν αποτελεί λύση, αφού η συνολική πίτα συνεχώς μειώνεται. Η αμερικανική οικονομική υποδομή είναι πια ξεδοντιασμένη. Το δολάριο έχει χάσει το κύρος του ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ενώ η χώρα διολισθαίνει προς την οικονομική ανυποληψία.

Συνυπολογίζοντας τον πληθωρισμό, η οικονομική μας ανάπτυξη είναι αρνητική εδώ και δέκα χρόνια. Το πραγματικό ΑΕΠ είναι αρνητικό από το 2005. Παράλληλα, η Αμερική γεμίζει με χρέη. Πριν από 40 χρόνια, το συνολικό χρέος των ΗΠΑ ήταν κάτω από $2 τρισεκατομμύρια. Σήμερα αγγίζει τα $55 τρισεκατομμύρια.

Η οικονομική πίτα συρρικνώνεται, όπως συρρικνώνεται και η αμερικανική μεσαία τάξη. Στο μεταξύ, διογκώνεται το χρέος για να διατηρηθεί το τρέχον επίπεδο διαβίωσης. Και όσο τα πράγματα χειροτερεύουν, αυτές οι τάσεις θα είναι αυξητικές.

Ακολουθούν 40 στοιχεία για την αμερικανική φτώχεια, που ακούγονται σχεδόν παράλογα:

1-Περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί σήμερα είναι φτωχοί ή ζουν κοντά στα όρια της φτώχειας.

2-Μόλις ανακοινωθούν και τα επίσημα φετινά στοιχεία, το επίπεδο φτώχειας των ΗΠΑ θα πιάσει ιστορικό ρεκόρ (για τα προηγούμενα 50 χρόνια).

3-Το 57% των παιδιών της Αμερικής ζουν σε νοικοκυριά χαρακτηρισμένα ως χαμηλού εισοδήματος.

4-Ο ένας στους τέσσερις Αμερικανούς εργαζόμενους αμείβεται με ποσά κάτω του ορίου της φτώχειας.

5- Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το 49.1%  των Αμερικανών ζουν σε οικογένεια, στην οποία το ένα τουλάχιστον μέλος εισπράττει κρατική επιδοματική ενίσχυση. Το 1983, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%.

6-Προβλέπεται ότι οι μισοί ενήλικες της Αμερικής θα περάσουν τουλάχιστον κάποιο διάστημα κάτω από τα όρια της φτώχειας πριν κλείσουν τα 65 τους χρόνια.

7-Σήμερα, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί ξοδεύουν πάνω από το μισό των εισοδημάτων τους για την κατοικία. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 46% από το 2001.

8-Το 2010, 2.6 εκατομμύρια Αμερικανοί έπεσαν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανάλογο ποσοστό, από τότε που τηρούνται επίσημα στοιχεία (1959).

9-Σύμφωνα με την υπηρεσία Απογραφής, το ποσοστό των πολύ φτωχών ανέβηκε στις 300 από τις 360 μεγαλύτερες

Keywords
Τυχαία Θέματα