Την τακτική του «ώριμου φρούτου» επιλέγει ο Μητσοτάκης

14:39 3/2/2016 - Πηγή: Antinews

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο… φιλικό κανάλι του Σκάι. Είχε το χρόνο και τις ερωτήσεις να απαντήσει με άνεση, χωρίς πίεση και βεβαίως χωρίς να εκτεθεί. Άλλωστε ποιος θα ήθελε κάτι τέτοιο;

Έχουν ενδιαφέρον, ωστόσο, κάποιες απαντήσεις του που ίσως δείχνουν και το στίγμα των προθέσεών του. Λέει για παράδειγμα για μια πιθανή συνεργασία με τον Τσίπρα: «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, αλλά με τα σημερινά δεδομένα συνεργασία με τον κ. Τσίπρα

δεν είναι εφικτή».

Δηλαδή μπορεί να είναι με άλλα δεδομένα η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αφήνει παράθυρο ο Κυριάκος για μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή για μια οικουμενική; Και με ποιους όρους; Με ποια πρόσωπα; Με τον Τσίπρα παρόντα ή στη γωνία; Και πώς θα μπορούσε κανείς να συνεργαστεί όταν γνωρίζει ότι έχει να κάνει με ημίτρελους που μόλις πριν μερικούς μήνες συζητούσαν για την κατάλυση του πολιτεύματος ουσιαστικά; Γι’ αυτό δεν προχωρά σε σκληρό ροκ εντός κι εκτός Βουλής; Για να μη χάσει τους πιθανούς συνέταιρους;

Αντί δηλαδή η ΝΔ να συγκρουστεί και να καταθέσει μια άλλη πρόταση που θα διώξει αυτήν την ανίκανη κυβέρνηση, περιμένει πότε θα πέσει μόνη της και πότε θα δώσει σήμα ο Αλέξης για συνεργασία; Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά μοιάζει με «νάζια ερωτευμένων» που μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε».

Είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ: «Ενδεχομένως να θυσιάσω ένα κομμάτι της παλιάς ΝΔ για να αναδείξω το νέο, δεν χωράνε πάντα όλοι», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι με τη ΝΔ πρώτο κόμμα «η ΚΟ θα εμπλουτιστεί καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών της.»

Γιατί αυτό μοιάζει με ξεκαθάρισμα και βόλεμα των δικών μας ανθρώπων; Γιατί μοιάζει με μητσοτακοποίηση της ΝΔ, έστω κι αν ο Κυριάκος λέει ότι θα υπάρχουν αντίθετες φωνές; Μάλιστα, στη συνέντευξη ρωτήθηκε και για τον κ. Σαμαρά και για τον κ. Καραμανλή λέγοντας ότι έχει εξαιρετική σχέση μαζί τους και ότι είναι καλοί σύμβουλοί του.

Τι εννοεί άραγε; Ότι συμβουλεύεται τον Καραμανλή που ήθελε να τον «εξαφανίσει»; Ότι ξέχασε πως τον άδειασαν ουκ ολίγες φορές και πως κοίταξαν την πάρτη τους οι Καραμανλικοί κι όχι την ενότητα του κόμματος; Ξέχασε τι έγινε προεκλογικά και βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον Σαμαρά με τον Καραμανλή; Ή μήπως το κάνει για να τους «αδειάσει» και τους δύο μαζί όταν θα αισθανθεί ισχυρός; Άλλωστε ξέρουμε καλά ότι ειδικά στη ΝΔ «σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν», ακόμη κι αν αυτά μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Μάλλον πρέπει να προσέξει ο Κυριάκος ποιοι τον συμβουλεύονται. Να μην κάνει τα ίδια λάθη και οδηγήσει ξανά τη ΝΔ σε εσωστρέφεια, γκρίνια και διχασμό. Ειδικά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει. Εκτός κι αν βολεύει μερικούς να είναι διαλυμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ, διχασμένη και η ΝΔ και να προχωρήσουν σε «σύμφωνο συμβίωσης».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα