Τι θέλει η ΝΔ;

H αλήθεια είναι ότι διακοπές χρειάζονται και τα κόμματα. Και οι πολιτικοί αρχηγοί, και οι βουλευτές ειδικά εκείνοι που σηκώνουν καθημερινό βάρος κι όχι οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας.

Όμως, όταν πάνε οι πολιτικοί διακοπές αυτός που ευνοείται είναι ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Άμα επικρατεί σιγή ασυρμάτου και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σε… άλλον πλανήτη, δεν γεννιούνται και πολιτικά γεγονότα. Ο Τσίπρας είναι Σερβία και κάνει διακοπές, οι υπουργοί

του χαβαλεδιάζουν σε κάποιο χωριό και η ΝΔ είναι απλά… αλλού. Αυτή η ηρεμία, η έλλειψη θεμάτων μπορεί να ευνοεί τη χριστουγεννιάτικη διάθεση, αλλά βολεύει και την κυβέρνηση που κερδίζει χρόνο παρ’ ότι είναι εγκλωβισμένη.

Κάτι το Σκοπιανό που παίρνει φωτιά, κάτι ο Στουρνάρας που διέλυσε το μύθο της αριστερής ανάπτυξης, κάτι οι μπαχαλάκηδες που κάνουν παντού κουμάντο, κάτι ο Καμμένος που είναι πλέον εξαφανισμένος, κάτι τα ελληνοτουρκικά που είναι σε κακό σημείο και το Μάξιμου αισθάνεται ιδιαίτερα πιεσμένο.

Παρ’ όλα αυτά τα πάντα έχουν παραμεριστεί, ίσως γιατί η γαλοπούλα έπεσε βαριά σε κάποιους. Όμως, η ΝΔ δεν πρέπει να καθησυχάζει. Δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει την κυβέρνηση να περνά απαρατήρητη. Δεν μπορεί να κάνουν αντιπολίτευση ελάχιστες εφημερίδες και sites και μετά η Πειραιώς να παίρνει τα δημοσιεύματα και να τα αναγάγει σε αντιπολιτευτική τακτική.

Το ερώτημα είναι τι θέλει η ΝΔ. Θέλει αυτοδυναμία; Πρέπει να πάρει κοντά ή και πάνω από 40%. Δεν θέλει; Τότε απλά έχει αποτύχει. Μια χώρα που επί μια τριετία βρίσκεται σε αριστερό τέλμα, με την απίστευτη καφρίλα που κυκλοφορεί, θα έπρεπε να βρίσκεται σε διαδικασία πολιτικής αλλαγής. Αλλά αυτή η αλλαγή χρειάζεται ηγέτες που θα την ξεκινήσουν, που θα πείσουν τον κόσμο ότι πρέπει να γίνει.

Είναι σίγουρο ότι στις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ αλλά αυτό δεν αρκεί. Αν ένα χρόνο πριν από τις κάλπες (αν γίνουν το 2018) η ΝΔ δείχνει σε όλες τις μετρήσεις να έχει «ταβανιάσει» τότε έχει πρόβλημα. Και πρέπει να το λύσει προτού να είναι αργά. Κι αυτό που έχει να κάνει ο Κυριάκος είναι να επανασυνδέσει το κόμμα με τη δεξιά. Καλά τα ανοίγματα στο κέντρο, καλές οι μεταγραφές και τα νέα πρόσωπα όμως δεξιό κόμμα χωρίς την ψυχή του δεν μπορεί να είναι νικητής ή θα είναι απλά διαχειριστής. Πρέπει, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει στους πολίτες τι είδους κόμμα θέλει, να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση, να μην τους αφήνει σε χλωρό κλαρί, να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και να προχωρήσει σε γενικευμένη περιοδεία. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να πάνε όλοι και να πείσουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα της αλλαγής. Αλλιώς κάθε μέρα θα είναι για τον Τσίπρα… Χριστούγεννα και κάθε μέρα η ΝΔ θα κάνει πρωτοχρονιάτικο δώρο στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα