Τι συμβαίνει όταν μια χώρα υποδουλώνεται στις τράπεζες

Γιατί άραγε η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και άλλες τόσες χώρες υποφέρουν σήμερα από οικονομική δυσπραγία; Επειδή έχουν υπερβολικά χρέη.

Γιατί όμως έχουν τόσα χρέη; Επειδή επέτρεψαν στους εαυτούς τους να υποδουλωθούν στους τραπεζίτες.

Ο δανεισμός από τους τραπεζίτες επιτρέπει σε μια χώρα να απολαύσει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του βιοτικού της επιπέδου, αλλά μακροπρόθεσμα πάντα οδηγείται στην εξαθλίωση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή πάντα χρειάζεται να επιστραφούν πολύ περισσότερα χρήματα από όσα

είχαν δανειστεί. Και όταν μια χώρα καταλήξει να έχει χρέος πέραν του 100% του ΑΕΠ της, τότε πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη. Όλα τα χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν για κοινωνικές παροχές, κλπ καταλήγουν στα σεντούκια των τραπεζών. Οι χρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι σήμερα παγιδευμένες σε μια θανατηφόρα περιδίνηση ατέλειωτου χρέους. Και δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των λαών όλων αυτών των χωρών, δείχνει να αγνοεί τις βασικές αιτίες των προβλημάτων τους.

Η αλήθεια είναι ότι κανένα κυρίαρχο κράτος δεν χρειάζεται να δανείζεται ποτέ και από κανέναν.

Θεωρητικά, η κάθε κυβέρνηση μπορεί να τυπώνει χρήμα και να το θέτει σε κυκλοφορία.  Αλλά δυστυχώς, ο κόσμος μας δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Αντί για αυτό, οι κυβερνήσεις δανείζονται χρήματα τα οποία εμφανίσθηκαν από το πουθενά, ως δια μαγείας, από τις κεντρικές τράπεζες.

Αυτό όμως είναι παράλογο. Γιατί να μην τυπώνουν οι ίδιες οι κυβερνήσεις το χρήμα που χρειάζονται; Αν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα, δεν θα βρίσκονταν στην δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Αυτό που ζει η Ελλάδα είναι μια πραγματική τραγωδία. Σήμερα, ακόμη και η πόλη της Βοστόνης διαθέτει μεγαλύτερη οικονομία από την Ελλάδα!

Αυτό όμως παθαίνει κανείς, όταν αφεθεί στο έλεος των τραπεζών. Τα κεντρικά τραπεζικά συστήματα του κόσμου είναι σχεδιασμένα για ατέλειωτα  σπιράλ χρέους, που συστηματικά μεταφέρουν πλούτο από τους λαούς, προς τους ζάπλουτους, μέσω των κυβερνήσεων.

Δείτε τι συμβαίνει στις ΗΠΑ: Το εθνικό τους χρέος είναι σήμερα 5.000 φορές μεγαλύτερο από ότι ήταν πριν συσταθεί η κεντρική τράπεζα (Federal Reserve).

Η Ελλάδα, η Ισπανία και όλες οι άλλες χρεοκοπημένες χώρες δεν έπαθαν ότι έπαθαν από λάθος. Όλα ήταν σχεδιασμένα εκ των προτέρων.

Ιδού μερικά από αυτά που μπορεί να πάθει μια χώρα, αν αφεθεί στο έλεος των τραπεζιτών:

1-Οι χώρες που πνίγονται στα χρέη, πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρή λιτότητα, για να μην πτωχεύσουν. Αυτό προκαλεί οικονομική στασιμότητα, και υψηλή ανεργία. Αυτό δηλαδή που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Τα τελευταία 4 χρόνια, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% και η ανεργία της έφτασε το 23.1%. Πριν από έναν μόλις χρόνο ήταν 16.8%.

Η ισπανική ανεργία είναι υψηλότερη, αφού έφτασε στο 24.6% και πολλοί περιμένουν σύντομα να αγγίξει το 30%.

2-Η οικονομική πρόοδος αναστέλλεται, ενώ αναστρέφεται σε συστήματα που βασίζονται στο χρέος. Στην Ελλάδα, πολλοί παρατάνε τα αυτοκίνη

Keywords
Τυχαία Θέματα