Τι είπαν στον Παπανδρέου στην σύσκεψη στις Κάννες


Όσο η κλυδωνιζόμενη ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να διαβουλεύεται για το αν θα μείνει ή όχι στο ευρώ, για πρώτη φορά το θέμα της εξόδου της Ελλάδας  συζητήθηκε στα σοβαρά και από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πηγή μας μέσα από την Σύνοδο των G20,  ανέφερε πως ο Παπανδρέου παραδέχτηκε στους ξένους ηγέτες ότι έκανε λάθος ζητώντας δημοψήφισμα για την επικύρωση της

δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε μια συνάντηση γεμάτη εντάσεις, οι Nicolas Sarkozy και  Angela Merkel έθεσαν τον Παπανδρέου προ των ευθυνών του, προειδοποιώντας τον πως αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ένα ευρώ βοήθειας.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης μίλησαν ανοιχτά για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ, προσπαθώντας να αυξήσουν την πίεση προς την Αθήνα, και να διατηρήσουν την βιωσιμότητα της ευρωζώνης σε περίπτωση ενός ‘Όχι από πλευράς του ελληνικού λαού.

Η Merkel διευκρίνισε πως αν και θα προτιμούσε ένα σταθερό ευρώ με την Ελλάδα, η βασική προτεραιότητα είναι η διάσωση του νομίσματος, και όχι της Ελλάδας.

Ο Jean-Claude Juncker ανέφερε πως μελετώνται σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Γάλλος υπουργός Jean Leonetti δήλωσε ωμά, πως το ευρώ μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την Ελλάδα. Όπως είπε: «Μπορούμε να την ξεπεράσουμε, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτήν…».

CNBC

http://www.cnbc.com/id/45150335

Keywords
Τυχαία Θέματα