Θετικό δείγμα ντόπινγκ στο στίβο

Όλα τα είχε ο ελληνικός στίβος αυτό του έλλειπε. Με ανακοίνωση του ο ΣΕΓΑΣ γνωστοποίησε την ύπαρξη θετικού δείγματος σε αθλητή του(οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προέρχεται από τα άλματα) μετά από έλεγχο ντόπινγκ που έκανε το ΕΣΚΑΝ.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΣΕΓΑΣ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ

για την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος στο χώρο του στίβου. Νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει μετά την εξέταση του δεύτερου δείγματος”

Η εξέταση του δεύτερου δείγματος θα γίνει γνωστή τη Δευτέρα αλλά είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έχει άλλο αποτέλεσμα αφού πρόκειται ουσιαστικά για δείγμα από την ίδια λήψη.

Η άμεση ανακοίνωση του αποτελέσματος προκάλεσε την εντύπωση ακόμη και των μελών του ΕΣΚΑΝ αφού σύμφωνα με το νόμο η εκάστοτε ομοσπονδία οφείλει να εκδόσει ανακοίνωση μετά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος ή αμέσως μετά την άρνηση του αθλητή ή της αθλήτριας να εξεταστεί το δεύτερο δείγμα κάτι που ουσιαστικά σημαίνει την παραδοχή της ενοχής από την πλευρά του αθλητή όπως έγινε στην περίπτωση του χιονοδρόμου.

Η κίνηση του ΣΕΓΑΣ εναρμονίζεται απόλυτα στη γραμμή του προέδρου του Κώστα Παναγόπουλου ο οποίος από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία πριν περίπου ένα χρόνο δήλωσε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στο ντόπινγκ με όποιο κόστος κι αν έχει η ομοσπονδία ή το άθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα