“Θα σας εξαφανίσουμε”!

«Nτρέπομαι κύριε υπουργέ. Μας εξαντλήσατε, μας εξοντώσατε, μας διαλύσατε». Μ’ αυτά τα λόγια ένας εργαζόμενος στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης απευθύνθηκε στον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, την ώρα που έμπαινε από το Υπουργείο.

Μερικές δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν μπροστά του και τον χειροκρότησαν ειρωνικά, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Του φώναξαν «μπράβο, κύριε υπουργέ» και τον αποδοκίμασαν.

Ο Παπαϊωάννου κοντοστάθηκε

στην έξοδο και ήταν εμφανώς αμήχανος. Είναι άγνωστο αν θα πνίξει τον καημό του στην μπιρίμπα.

Θα σας εξαφανίσουμε, αντί για εξασφαλίσουμε, που έλεγε κι ο Μαυρογυαλούρος. Τουλάχιστον οι υπάλληλοι δεν χάνουν το χιούμορ τους και ειρωνεύονται τον Υπουργό με χειροκροτήματα. Στο σχετικό βίντεο ο συνδικαλιστής μέσα σε όλα, μιλά για «μέριμνα», που δεν υπήρξε. “Βούτυρο στο ψωμί” των κοινωνικών αυτοματιστών. Πρόκειται για μια απότομη προσγείωση χιλιάδων εργαζομένων στη ζοφερή πραγματικότητα. Όσοι νόμιζαν ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος και ότι θα περνούσαν την κρίση χωρίς να βραχούν, απογοητεύονται οικτρά.

Και όσοι μιλούν για διάλυση της κοινωνικής συνοχής κάνουν λάθος. Με το 90% στη σχετική ή απόλυτη φτώχεια, η συνοχή του λαού  δυναμώνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα