Θα χτίσουν εκκλησία στην Τουρκία

18:29 3/1/2015 - Πηγή: Antinews

Tην κατασκευή ενός χριστιανικού ναού για τη μικρή συριακή μειονότητα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, ενέκρινε η κυβέρνηση της Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια, στη χώρα είχαν επιτραπεί μόνο ανακαινίσεις υφιστάμενων εκκλησιών.

Σε συνάντηση των θρησκευτικών εκπροσώπων στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η συριακή χριστιανική εκκλησία θα κατασκευαστεί σε κρατική γη στην περιοχή Γεσίλκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου φιλοξενούνται ήδη τρεις εκκλησίες: αρμενική, ελληνορθόδοξη και

καθολική. Η κατασκευή της, η οποία θα αρχίσει μέσα στους προσεχείς μήνες, θα χρηματοδοτηθεί από ένα ίδρυμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συριακής καταγωγής πολιτών (ορθόδοξων και καθολικών) που ζουν οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική Τουρκία και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

Υπάρχουν επί του παρόντος περίπου 100.000 Χριστιανοί στην Τουρκία, η οποία έχει σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμανικό πληθυσμό 80 εκατομμυρίων. Παρά το γεγονός ότι οι Χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές μειονότητες έχουν το δικαίωμα να ασκούν τη θρησκεία τους, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, για παράδειγμα, απαγορεύεται να εκπαιδεύει τους κληρικούς της και οι ξένοι κληρικοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν άδεια εργασίας.

www.dw.de

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα