Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς των ΜΜΕ μέχρι αύριο

Προθεσμία στους εργαζομένους των μέσων μαζικής μεταφοράς μέχρι αύριο Πέμπτη, προκείμενου να αποκατασταθεί η λειτουργία των μέσων, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στέλνοντας σαφές μήνυμα στους απεργούς:

«Μέχρι

αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα». Σε αντίθετη περίπτωση, ξεκαθάρισε, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Όπως αποκαλύπτουμε σε προηγούμενη ανάρτηση η κυβέρνηση απειλεί να χρησιμοποιήσει την πολιτική επιστράτευση, για την οποία όμως υπάρχουν ενστάσεις στο εσωτερικό του Υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα επιστρατεύονται υπουργοί και βουλευτές σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί η άμυνα της κυβέρνησης έναντι της κριτικής των απεργών, ενώ ανεβαίνουν σιγά σιγά οι τόνοι και στέλνονται non papers. Κομματική πειθαρχία έχει τεθεί και για τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και γίνεται προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν πλήρως με τις κυβερνητικές προτάσεις, αν και ο διαγραμμένος πρόεδρός της, Κιουτσούκης είναι στα κάγκελα.

Την ίδια ώρα, με «μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες» προειδοποιεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων.

Λύση που θα αντιστοιχείται με την υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση για το μισθολόγιο και θα διατηρεί ταυτόχρονα το θεσμό της συλλογικής σύμβασης, ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο συνεχιζόμενο αδιέξοδο.

Οι μάσκες έπεσαν και ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το τελεσίγραφο της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών

Keywords
Τυχαία Θέματα