Τακίμιασαν για τα καλά ΣΥΡΙΖΑ – Πελεγρίνης

Είναι πλέον πασιφανές πως την αναγόρευση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών σε σύμβολο του αντιμνημονιακού αγώνα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι πίσω από την όξυνση της αγωνίας των φοιτητών, που ανέμεναν χθες να ακούσουν μία λέξη για το εξάμηνο, αλλά και για το πως θα ανοίξει το ίδρυμα. Αντ’αυτού άκουσαν από την πνευματική ηγεσία του ΕΚΠΑ, μια δήλωση στήριξης στον Θ. Πελεγρίνη.

Δεν

είναι η πρώτη φορά, που ο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας για να προκαλέσει πολιτική αστάθεια. Το ίδιο έκανε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν ζητούσε “αποστασία στον Αγιασμό

από τους 16χρονους μαθητές, ή λίγους μήνες νωρίτερα, όταν στήριζε τον αγώνα του ΔΣ της ΟΛΜΕ για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές. Εξετάσεις.

Τι έχουμε ως τώρα;

- 34 από τα 36 Ιδρύματα ανοιχτά. Σε πολλά από αυτά, αν και υπάρχουν απεργίες διοικητικών υπαλλήλων, τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

- Στο, 35ο, το ΕΜΠ, είναι ήδη 6 στις 9 σχολές ανοικτές και η κατάσταση εκτονώνεται.

- Παραμένει ορθάνοιχτο το ΕΚΠΑ και σε κάθε περίπτωση η Σύγκλητος οφείλει να απαντήσει σε τι ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να “τακτοποιήσει το εξάμηνο”. Υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνες για το εξάμηνο κάθε σχολής είναι οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων, οι Πρόεδροι των οποίων εκπροσωπούνται στην Σύγκλητο.

Κάποιοι επιδιώκουν πολιτικό και κοινωνικό χάος.

“Το παλιό που μάχεται για να μη πεθάνει απέναντι στο καινούργιο που πασχίζει να γεννηθεί“.

Βανζέτι

Keywords
Τυχαία Θέματα