Τα τερτίπια με τη λίστα των 50 βασικών προϊόντων: Φθηνά μόνο τα μακαρόνια No6!

Βασικά αγαθά όπως ψωμί, τυρί, γάλα, λάδι, πάνες, βρεφικές τροφές, καθαριστικά και είδη προσωπικής περιποίησης στις κατηγορίες προϊόντων που θα έχουν μικρότερες αυξήσεις

Η ακρίβεια έχει φτάσει στα όριά τους τα ελληνικά νοικοκυριά, και αν και εδώ και καιρό τα πράγματα δείχνουν να ολισθαίνουν, η κυβέρνηση ετεροχρονισμένα αποφάσισε να λάβει ορισμένα- αμφίβολα μέτρα- ώστε να παραμείνουν σταθερές ή να έχουν μικρές αυξήσεις μια σειρά από βασικά είδη τροφίμων και αγαθών.

31 είναι οι κατηγορίες προϊόντων από τις οποίες θα προέλθουν τα 50 είδη που θα περιλαμβάνουν το λεγόμενο «Καλάθι της νοικοκυράς».

Το κράτος θα επιδιώξει τα συγκεκριμένα αγαθά να έχουν μηδενικές ή πολύ μικρές αυξήσεις στις τιμές τους. Μάλιστα, για τα 50 προϊόντα θα είναι καθημερινά αναρτημένες οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ και θα υπάρχει ειδική σήμανση, ενώ ο καταναλωτής θα μπορεί να ενημερώνεται και από την εφαρμογή e-καταναλωτής, στην οποία μπορεί κάθε μέρα ο καθένας να βλέπει τις τιμές. Το μέτρο θα αφορά στα καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή είναι η λίστα

1 PYZI

* Ρύζι τύπου «Καρολίνα» μακρύκοκκο

2 ΨΩΜΙ

* Ψωμί για τοστ

* Ψωμί φραντζόλα

* Φρυγανιές

3 ΖΥΜΑΡΙΚΑ

* Μακαρόνια Νο 6

4 XOIPINO

* Συσκευασμένα

5 ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

* Συσκευασμένα

6 ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

* Γαλοπούλα ή/και πάριζα

7 ΨAPIA KATEΨΥΓΜΕΝΑ

* Ένα τουλάχιστον προϊόν

ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ ΠΛΗΡΕΣ

* Γάλα φρέσκο πλήρες

9 ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ

* Γάλα φρέσκο χαμηλά λιπαρά

Keywords
Τυχαία Θέματα