Τα ψωμιά της κυβέρνησης είναι λίγα

Όποιος ανοίξει την τηλεόραση και δει τους κυβερνητικούς πώς μιλάνε τι λένε και πώς είναι η φάτσα τους θα καταλάβει ότι το καντηλάκι τους σώθηκε και πολύ γρήγορα μάλιστα.

Η μαγκιά των προηγούμενων πέντε μηνών, η αλαζονεία της εξουσίας, αυτή η παντελής άγνοια για το πώς λειτουργεί το ελληνικό και ευρωπαϊκό σύστημα έχει αντικατασταθεί από την πίκρα, την ασάφεια καθώς και μια άλλου είδους μαγκιά. Π.χ. λένε ότι «ναι θα πάρουμε σκληρά μέτρα όμως θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή». «Ναι, θα φάμε στα μούτρα ΕΝΦΙΑ, φόρους, μειώσεις στις

συντάξεις αλλά… θα κυνηγήσουμε τις λίστες Λαγκάρντ». Και άλλες τέτοιες ανοησίες προκειμένου να γλιτώσουν το γιαούρτωμα στο Σύνταγμα ή όπου αλλού τους βρίσκει ο κόσμος. Ας ρίξει μια ματιά κάποιος σε όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα χρόνο ή και νωρίτερα και θα καταλάβει τι έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Θυμάστε όταν πριν από τέσσερα χρόνια είχαν απαιτήσει οι δανειστές να φτιαχτεί μια εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο που θα έχει περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας τι έλεγαν όλοι αυτοί που σήμερα κυβερνούν; Συριζαίοι και ψεκασμένοι; Τώρα αποδέχονται την εταιρεία και ενεχυριάζουν 50 δις ευρώ.

Θυμάστε τι έλεγαν για την Μέρκελ; Ο ίδιος ο Τσίπρας που έλεγε ότι θα υποχωρήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι; Τώρα είναι ντάλα νύχτα και ο πρωθυπουργός είναι αυτός που υποχωρεί στις απίστευτες απαιτήσεις της Μέρκελ.

Τι έλεγαν για το ΔΝΤ; Ότι θα πρέπει να φύγει και να μην το ξαναδούμε; Τώρα ζητούν ξανά οι δανειστές να έχει ενεργό ρόλο.

Τι έλεγαν για ψηφοφορίες εξπρές ή για μνημόνια που δεν θα περάσουν όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση; Τώρα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν σε 48 ώρες όσα δεν είχε ψηφίσει ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Και το κυριότερο. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε επίσημα και με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το Grexit. Μόνιμο, προσωρινό σημασία έχει ότι η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι εκτός ΕΕ. Θυμάστε τι έλεγαν οι διάφοροι Τσιπραίοι; Ότι τρέμουν οι Ευρωπαίοι και ο κόσμος όλος από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ;

Είχαν λάβει τις προειδοποιήσεις τους. Ότι οι Ευρωπαίοι έχουν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι ότι οι μαγκιές της Ελλάδας δεν περνούν πλέον. Δεν πήγαν σε συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου και βολόδερναν επί μήνες στα Brussels Group. Τους το έλεγαν ότι πρέπει να κλείσει η συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου αλλά αυτοί επέλεγαν τα δημοψηφίσματα της ντροπής.

Και τώρα τι; Τώρα η οικονομία έχει υποστεί απίστευτη βλάβη. Η τρύπα θα είναι τεράστια, η ύφεση θα φτάσει το 3% όταν για φέτος προβλεπόταν οριακή ανάπτυξη. Η κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει εκτός από κρίση χρέους και τραπεζική κρίση και οι τράπεζες θα χρειαστούν 25 δις ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση.

Η αγορά παραπαίει και ο τουρισμός έχει πληγεί σημαντικά σε μια χρονιά που θα έκανε ρεκόρ. Για σκεφτείτε λοιπόν όλα αυτά να είχαν γίνει επί κυβέρνησης ΝΔ. Θα είχε καεί η Αθήνα και η Βουλή θα ήταν… μπ…ο από τους μπαχαλάκηδες. Τώρα δεν κουνιέται φύλλο και οι Συριζαίοι ζουν ακόμη με τη μέθη του «όχι» του δημοψηφίσματος. Ένα «όχι» που θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Πλέον η κυβέρνηση μετράει μέρες. Είτε κάνει ανασχηματισμό είτε όχι δεν μπορεί να ζήσει για πολύ. Έχει φέρει τέτοια καταστροφή που δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά. Κι αν γλιτώσουμε την έξοδο από το ευρώ μπορούν οι Λαφαζάνηδες, οι Στρατούληδες και οι άλλοι απίθανοι τύποι να εφαρμόσουν τα μέτρα που έρχονται;

Έχετε γεια Συριζαίοι…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα