ΣΥΡΙΖΑ, η χωματερή της διαπλοκής και του παλαιοκομματισμού

Το μεγάλο λάθος που θα κάνουν όσοι Έλληνες πάνε να ψηφίσουν αλλά είναι αναποφάσιστοι και «γέρνουν» προς το… καινούργιο που επαγγέλλεται ο κ. Τσίπρας, είναι να μην ξέρουν τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να πάνε στις κάλπες δηλαδή πιστεύοντας ότι το κόμμα αυτό έχει χαρακτήρα «σωτήρα», είναι άμεμπτου ηθικής, δεν είναι διαπλεκόμενο και θα πολεμήσει το σύστημα.

Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν είναι ένα ανεξάρτητο κόμμα που ήρθε να σαρώσει τον παλαιοκομματισμό. Είναι το ίδιο η επιτομή του παλαιοκομματισμού και της προσπάθειας να διασωθεί η παλιά και νέα διαπλοκή.

Κατ’ αρχάς η Κουμουνδούρου μοιάζει με τη χωματερή της Φυλής. Όλα τα μπάζα της μεταπολίτευσης μαζεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και έστησαν τα… αντιμνημονιακά σκουπίδια που λέει και η Δούρου. Παλαιοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές της τζάμπα επανάστασης που είδαν φως και μπήκαν και κομματόσκυλα και συνδικαλιστές του βαθέως ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι ο Αλέξης είναι ο νέος Ανδρέας και θα αρχίσει να μοιράζει και πάλι χρήμα.

Στη συνέχεια τον Τσίπρα ακολούθησαν οι ψηφοφόροι της… κεντροαριστεράς, κάτι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνδικαλισταράδες οι οποίοι ξεβολεύτηκαν με την κρίση και περιμένουν να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις νέες κλαδικές για να ξαναβολευτούν.

Και στο τέλος μικροί και μεγάλοι εκδότες που έφαγαν τον σκασμό τόσα χρόνια και τώρα που η κουτάλα κόπηκε από τον Σαμαρά τον βρίζουν και παρακαλάνε την Κουμουνδούρου να ξαναμοιράσει την πίτα. Θυμηθείτε τον κλαρινογαμπρό της δεξιάς, τον μεγαλοεκδότη Γιώργο Τράγκα που έκανε περιουσία με τις δεξιές κυβερνήσεις και τώρα προσκολλήθηκε στον Τσίπρα και περιμένει πότε θα πέσει έξω η Ελλάδα για να φέρει τα λεφτουδάκια του από το εξωτερικό. Αλήθεια, εκείνα τα 10 εκατ. ευρώ τι είναι και που είναι;

Υπάρχουν κι άλλοι εκδότες και δημοσιογράφοι, κάτι παρτάλια των εφημερίδων και των sites που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κρυφών αφεντικών τους, βιομηχάνων, εφοπλιστών και λοιπών επιχειρηματιών που συγκροτούν το κόμμα της δραχμής. Βγάζουν δημοσκοπήσεις της δεκάρας για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, σπρώχνουν υποψήφιους με το ζόρι κι όλα αυτά για να πάρουν λίγη διαφημισούλα και να γεμίσουν τις κοιλιές τους. Βεβαίως υπάρχουν και ορισμένα μεγαλολαμόγια που δεν χόρτασαν με το μαύρο χρήμα στις σακούλες, που είναι υπόδικοι και κινδυνεύουν με Κορυδαλλό και που πιστεύουν ότι αν δημιουργηθεί το μπάχαλο που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα την γλιτώσουν. Κάτι απίθανοι τύποι, εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου που αγάπησαν τον Αλέξη Τσίπρα, τρώνε και πίνουν με τους στενούς του συνεργάτες και ονειρεύονται μια νέα Πασοκαρία που θα τους κάνει… Κουρήδες όπως τότε με την Αυριανή.

Και μην ξεχνάμε τον ξαφνικό έρωτα επιχειρηματιών με τον Αλέξη Τσίπρα. Δασκαλόπουλοι, Αγγελόπουλοι, Μαρινάκηδες, Κοκκαλίνοι και λοιποί κρυφοί και φανεροί διαπλεκόμενοι που έδεσαν τον γάιδαρό τους στην πλατεία Κουμουνδούρου και περιμένουν τη νέα μοιρασιά της μπίζνας. Άλλωστε, τους τρώει ο φόβος τα σωθικά μην τύχει και έρθουν τίποτε ξένοι και αυτοί γίνουν υπεργολάβοι. Είχαν μάθει να τρώνε με χρυσά κουτάλια, μόνοι τους και χωρίς να μοιράζονται ούτε ψίχουλα.

Όλοι αυτοί πουλάνε και τις μανάδες τους αρκεί να δούνε τον Τσίπρα πρωθυπουργό διότι είναι εύκολα ελεγχόμενος. Άλλωστε, και αυτός να το παίξει κουτσαβάκι της Τρούμπας, θεωρούν σίγουρη τη χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρουν στα λεφτά που έχουν βγάλει έξω.

Άξιοι όλοι τους, θα βγουν την Κυριακή το βράδυ να πανηγυρίσουν άμα δουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά. Άλλος θα πανηγυρίζει την Ομόνοια, άλλος στο Πασαλιμάνι και πολλοί στις πλατείες Κολωνακίου και Εκάλης. Διότι το είδαμε κι αυτό. Αριστεροί με γεμάτες τσέπες να το παίζουν τιμητές των πάντων.

Τι καλύτερο για τη νέα διαπλοκή από έναν… Τσίπρα. Ίσως τον χειρότερο, πιο ψεύτικο και πιο αμαθή πολιτικό που είδε ποτέ αυτός ο τόπος. Όμως, ο καλός μύλος όλα τα αλέθει. Σε μια χώρα που έχει βαρέσει διάλυση σε επίπεδο πολιτικής και κουλτούρας επιλογές τύπου Τσίπρα, Δούρου, Σακελλαρίδη, Χριστόπουλου ή Στάθη Παναγούλη είναι σχεδόν τέλειες. Αυτοί θα μας κυβερνήσουν; Αυτοί θα φτιάξουν τη νέα Ελλάδα που διαφημίζουν στην ιστοσελίδα τους; Θα κάνουμε τη χάρη στις Κοντσίτες της πολιτικής που πουλάνε μούσι και καθόλου ουσία να πάρουν την πατρίδα στα χέρια τους;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα