Συνετρίβη Airbus της Germanwings στις νότιες Αλπεις - Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες

Ένα Airbus Α320 συνετρίβη σήμερα στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων, έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελόνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία).

Η Γενική Διεύθυνση

Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 142 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε κάθετη πτώση του αεροσκάφους από τα 3.500 μίλια. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσε λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Εκτός από την τραγική αυτή ανακοίνωση, ο κ. Ολαντ είπε ακόμη ότι είναι πολύ δύσκολή η πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 ως 150 άνθρωποι.

"Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα", δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα