Συνελήφθη Ισλαμιστής για την επίθεση κατά της Ντόρτμουντ

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για τη χθεσινοβραδινή επίθεση κατά του πούλμαν της Ντόρτμουν προχώρησαν οι γερμανικές αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για Ισλαμιστή.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι εκρήξεις αντιμετωπίζονται ως «τρομοκρατική επίθεση». Στο πλαίσιο των ερευνών προσήχθη και δεύτερο άτομο, που φέρεται να σχετίζεται με ριζοσπάστες ισλαμιστές, ενώ ερευνήθηκαν τα διαμερίσματα και των δύο υπόπτων.

Εκπρόσωπος

της αστυνομίας αποκάλυψε ότι ήταν θέμα τύχης που δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση, καθώς τα εκρηκτικά περιείχαν μεταλλικά θραύσματα, μερικά από τα οποία βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του λεωφορείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν τρεις επιστολές με το ίδιο περιεχόμενο κοντά στην περιοχή των εκρήξεων, που υποδεικνύουν ότι οι δράστες συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και ελέγχονται για την αυθεντικότητά τους.

Σημειώνεται ότι μία ακόμη επιστολή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, με την οποία μία ακροαριστερή εξτρεμιστική ομάδα ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση, ωστόσο οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι θεωρούν πως δεν είναι αυθεντική.

«Ασυνήθιστη» επιστολή ανάληψης ευθύνης

Ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας χαρακτήρισε «ασυνήθιστη» την επιστολή στην οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για τη χθεσινή επίθεση σε πούλμαν που μετέφερε παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Ραλφ Γέγκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η αστυνομία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έλαβε και πάλι πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στο Ντόρτμουντ, όπου οι ομάδες Μπορούσια και Μονακό θα δώσουν σήμερα το μεταξύ τους ματς στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο αναβλήθηκε χθες.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα