Συνεχίζει το «σκληρό ροκ» ο Κυριάκος

Στην προβολή των δυο κόσμων, αυτόν που εκπροσωπεί η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτόν που εκπροσωπεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, ακριβώς στην ανάδειξη αυτών των δυο κόσμων, στόχευε και η παρουσία του πρόεδρου της Ν.Δ. στην 81η ΔΕΘ, όπου παρουσίασε το σχέδιό του για την ανάταξη

της οικονομίας και την προσέλκυση κεφαλαίων, με εντελώς διαφορετική φορολογική πολιτική από εκείνη της κυβέρνησης.

Με σημαία τη φράση «στην ευρωπαϊκή Ελλάδα ‘’Μαδούρο’’ δεν χωρούν», ο Κυρ. Μητσοτάκης στοχεύει από εδώ και πέρα να κάνει πράξη την διεύρυνση του κόμματός του, κοιτώντας και προς το κέντρο και προς τα δεξιά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. όμως επενδύει πολλά στην οικοδόμηση ενός νέου διπόλου ή ενός νέου δικομματισμού όπως λέγεται, καθώς εκτιμά ότι με τη σύγκριση ο ίδιος υπερτερεί του πρωθυπουργού. Γι’ αυτό και στη ΔΕΘ επιχείρησε πολλές φορές να κάνει τη σύγκριση μεταξύ του ιδίου και του Αλ. Τσίπρα και της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στόχος είναι σαφής: Εξουδετέρωση ή περαιτέρω αποδυνάμωση των σχημάτων στο χώρο του κέντρου και δεξιότερα της ΝΔ.

Πέρα όμως από το βασικό στόχο της ηγεσίας της Ν.Δ. δίνουν μεγάλη σημασία και στην προβολή του οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση που παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ και στη στήριξή του από τμήμα της κοινωνίας.

Οι συνεργάτες του, αν και παραβλέπουν επισημάνσεις όπως αυτές που καταγράφηκαν το βράδυ της ομιλίας του και κυρίως την αναφορά ότι πολλά από όσα παρουσιάστηκαν τελούν υπό την έγκριση της τρόικας, δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από την τριήμερη παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Παράλληλα εκτιμούν ότι το βασικό μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν η «αναγκαιότητα» της «πολιτικής αλλαγής» για την απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία πέρασε στον κόσμο και αυτό θα φαίνεται όλο και πιο έντονα και στις μετρήσεις, όπως λένε.

Για να γίνει αυτό όμως και να διευρυνθεί η απήχηση της Ν.Δ. ήδη αναζητούνται τρόποι στην ηγετική ομάδα ώστε η συμφωνία αλήθειας που παρουσιάστηκε στη ΔΕθ να γίνει ευρέως γνωστή, ενώ ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η καχυποψία που υπάρχει από σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων του κόμματος που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Γι' αυτό και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης τόσο στην ομιλία του, όσο και στη συνέντευξη τύπου φρόντισε να διαβεβαιώσει ότι επί των ημερών του δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη καταρτίζεται κύκλος περιοδειών του Κυρ. Μητσοτάκη σε μεγάλες πόλεις της επικράτειας, ενώ θα υπάρξει και γενική εξόρμηση από τους βουλευτές.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα