Συνδυαστική -με τις άλλες λίστες- έρευνα για τα Paradise Papers

Συνδυαστική έρευνα των αποκαλούμενων Paradise Papers, που δημοσιεύθηκαν και στη χώρα μας με φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διαθέτουν εξωχώριες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, με τις άλλες λίστες που έχουν έρθει εδώ και χρόνια στη χώρα μας για καταθέτες εξωτερικού, διέταξε η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Η εισαγγελέας στην παραγγελία ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία από τα Paradise Papers, όταν παραληφθούν από τις ελληνικές αρχές, να ελεγχθούν και ξεχωριστά αλλά κυρίως να αξιοποιηθούν συνδυαστικά με

τις άλλες λίστες που διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς ( Μπόγιαρνς, Ρηνανίας και άλλες) προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, διενεργείται έρευνα για το θέμα και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως μετά το πρώτο βήμα για την παραλαβή των στοιχείων θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα της νομιμότητας ή μη της ύπαρξης εξωχώριων εταιρειών, καθώς εισαγγελικές πηγές θεωρούν πως κινείται στο δυσδιάκριτο όριο μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.

Για το λόγο αυτό, η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη, έχει προκρίνει τη συνδυαστική εξέταση των στοιχείων της συγκεκριμένης λίστας με άλλες που ήδη υπάρχουν από καιρό στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων καθώς από μόνη της η ύπαρξη της offshore δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα