Συλλαλητήριο συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση και κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες αλλά και διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που διεξάγεται το έκτακτο Eurogroup.

Περίπου 10.000 άτομα κατέκλεισαν την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, ενώ έκλεισε η Λεωφόρος Αμαλίας, η Βασιλέως Γεωργίου και το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Στα πανό είναι γραμμένα συνθήματα όπως «Σεισάχθεια», «Δεν χρωστάμε- Δεν πληρώνουμε», «Η Ευρώπη ανήκει

στους Έλληνες, «Ψηλά το κεφάλι, ούτε βήμα πίσω».

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν, με εκπροσώπους τους και οι Ισπανοί του κόμματος των Podemos, Κούρδοι και Σύριοι πρόσφυγες.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς» αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, την Κύπρο, την Φρανκφούρτη, καθώς και έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!», αναφέρει το κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα