Σκηνικό εμφυλίου πολέμου: Δολοφονική ενέδρα φασιστών με θύμα αριστερό

Το σημείο της δολοφονίας

(Ανανεωμένο) Με απανωτά δημοσιεύματα («Το πολιτικό κλίμα πολώνεται επικίνδυνα” και «Η κοινωνία φτάνει στα όριά της”) το antinews προειδοποιούσε ότι το κλίμα πολώνεται επικίνδυνα και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται είναι θέμα χρόνου να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο δεν φαίνεται να αργεί, με την

οικονομική κρίση να τεντώνει τα νεύρα όλων και την Χρυσή Αυγή να προκαλεί ως φασιστικό κόμμα τσαμπουκάδων. Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου είχαμε προειδοποιήσει ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει κάποιος νεκρός που θα πολώσει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Η όξυνση των τελευταίων ημερών ξεκίνησε στο Πέραμα με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών. Συνεχίστηκε και πήρε ξεκάθαρες πολιτικές διαστάσεις στον Μελιγαλά. Και κορυφώνεται πλέον με τη δολοφονία του 34χρονου στην Αμφιάλη.

Το θύμα ανήκε στο χώρο της Αριστεράς, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεκριμένα, ενώ ο συλληφθείς θύτης παραδέχθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει άλλωστε και από τις μαρτυρικές καταθέσεις. Αν επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι πλακώθηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια η αντιπαράθεση πήρε πολιτικές διαστάσεις, τότε μιλάμε για μια ξεκάθαρη πολιτική δολοφονία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 και Ξάνθου στην Αμφιάλη. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, 5-6 άνδρες και γυναίκες, κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού και συνεπλάκησαν.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι τρείς φορές στο στήθος ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Ο νεκρός, προέρχεται από οικογένεια εργατών και τόσο εκείνος όσο και ο πατέρας του ήταν μέλη συνδικάτου μετάλλου. Ο άτυχος άντρας ήταν γνωστός ως Killah P καθώς ασχολούνταν με τη χιπ χοπ μουσική.

Ο Π. Φύσσας

Πριν το θύμα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πρόλαβε να υποδείξει σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία κοπέλα αστυνομικός ήταν εκείνη που προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τον συλλάβει.

“Έβγαλα μαχαίρι για να αμυνθώ”

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...» δήλωσε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο δράστης στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 45χρονος δράστης ονομάζεται Γ. Ρ. μένει στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών και εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Ο πατέρας του νεκρού δήλωσε: «Μου είπαν ότι έβλεπαν τη μπάλα ο γιος μου με δυο άλλα άτομα. Κάποιος από την παρέα είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες. Οι αστυνομικοί ήταν εδώ, φύγανε και ξαφνικά τον κυνήγησαν. Ο γιος μου ήταν εδώ και τον κυνήγησαν εδώ. Ο γιος μου μπήκε μπροστά, έδιωξε τα παιδιά και ένας έρχεται με το αμάξι ανάποδα βγαίνει και τον καρφώνει στην καρδιά. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι επαγγελματικό χτύπημα».

Μεταφέροντας εξάλλου όσα του είπαν αυτόπτες μάρτυρες, πρόσθεσε: «Τα παιδιά πήραν μπύρες για να πάνε να κάτσουν κάπου εδώ. Τους μιλούσαν και μετά μου είπαν ότι αφού έβγαλε το μαχαίρι κατέβηκε μια κοπέλα αστυνομικός και του λέει όχι το μαχαίρι. Η κοπέλα του γιου μου τους έλεγε “χωρίστε τους, δεν βλέπετε τι γίνεται;” Της είπαν “είναι πολλοί, πώς να τα βάλουμε εμείς μαζί τους;”».

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοίνωση της αστυνομίας και όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, την ώρα που στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, ο δράστης κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε άμεσα στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε δεχθεί ήδη τα χτυπήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, ο οποίος και συνελήφθη επιτόπου.

Στο χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος.

Ο δράστης, κατά την εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρικές καταθέσεις.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στην οικία, υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε, μετά το περιστατικό, και αναζητούνται.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Απο την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου. Αλλες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο δολοφόνος ανήκει σε μια ομάδα ατόμων με μαύρες μπλούζες που όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής έχουν γίνει φόβος και τρόμος στην περιοχή του Κερατσινίου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί νομικά κατά όσων προσπαθούν να τους εμπλέξουν στη δολοφονία.

Νωρίτερα μιλώντας στο σταθμό ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός στην καφετέρια, απλώς υπήρχε μία παρέα με αντιφασίστες και τους περίμεναν έξω περίπου 40 άτομα της Χρυσής Αυγής.

Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη για να βρει τα πραγματικά αίτια της δολοφονίας. Αν επιβεβαιωθεί όμως ότι μια φασιστική ομάδα σκότωσε εν ψυχρώ έναν ιδεολογικά «εχθρό», τότε ο εμφύλιος είναι πλέον μέσα στην πόλη μας και δεν πρέπει να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Και πρέπει να γίνει κάτι εδώ και τώρα διότι τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί τελευταία είναι άκρως ανησυχητικά. Σκεφτείτε τα εξής:

- Στον Μελιγαλά η Χρυσή Αυγή χτύπησε γέρους πολίτες, που δεν ήταν… αριστεροί, μετανάστες, ομοφυλόφιλοι ή Εβραίοι. Χτύπησαν συγγενείς θυμάτων, δεξιούς, κι αυτό πλέον ξεφεύγει από τις συνηθισμένες πρακτικές των Χρυσαυγιτών.

- Ο Π. Καμμένος προτρέπει πολίτες να λιντσάρουν δήμαρχο και αυτός θα είναι μαζί τους. Αν δεν είναι μια… λεκτική υπερβολή τότε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

- Ο Θ. Πάγκαλος αποκαλεί το δεύτερο κόμμα στην Ελλάδα τρομοκρατικό. Κι αν και είναι γνωστός ο πρώην αντιπρόεδρος για τις… εκρήξεις σακχάρου, τέτοιες κουβέντες είναι πολύ βαριές.

Χρυσή Αυγή έχει ξεφύγει και κάποιος πρέπει να τους μαζέψει. Μπορεί η δημοσκοπική έκρηξη να τους δίνει αέρα στα πανιά τους, όμως, άλλο οι τσαμπουκάδες κι άλλο οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες.

- Βουλευτές όπως ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Κεδίκογλου λέει ότι έκανε… λάθος και δεν ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γερμενή γιατί τράβηξε όπλο, τότε κάτι στραβό υπάρχει.

- Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το χώρο της Αριστεράς, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχώς μιλά για χούντες, για αντιδημοκρατική κυβέρνηση, για ανατροπές και επαναστάσεις. Όταν ένα υποτίθεται μεγάλο κόμμα αναφέρεται και επιτίθεται με τέτοιο τρόπο στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και πολώνει τόσο επικίνδυνα το κλίμα, τότε θα πρέπει να κάνει άμεσα την αυτοκριτική του. Οι τζάμπα μαγκιές κοστίζουν κ. Τσίπρα.

Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε σε συνθήκες Βαϊμάρης ή νέου εμφυλίου πολέμου. Δεν ξέρουμε αν τελικά τα άκρα είναι αυτά που θα επικρατήσουν της μετριοπάθειας και της σοβαρότητας. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξει αντίδραση των δημοκρατών αυτής της χώρας. Της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και δεν ανέχεται εν έτει 2013 να σκοτώνονται μεταξύ τους νέοι άνθρωποι για πολιτικές διαφορές.

Πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις απομόνωσης των ανόητων που προτρέπουν σε βία και των υπανθρώπων που χρησιμοποιούν τη βία για να επιβληθούν. Δεν είναι αστεία τα πράγματα φίλοι Έλληνες. Εδώ κινδυνεύει ξεκάθαρα η πατρίδα από τον φασισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Keywords
χρυση αυγη, χιπ χοπ, υφυπουργός παιδείας, antinews, βομβα mall, σπιθα, ανταρσυα, συλληψεις, ολυμπιακος, χοπ, διασ, νικαια, εταιρεία, γιου, συγκεκριμένο, ηλεκτρικος, γκλομπ, πειραιας, κασιδιαρης, καμμενος, ελλαδα, συριζα, τσιπρας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, φωτια, κοινωνια, βουλευτες, ιχθυοσκαλα κερατσινιου, μιλα, οικονομικη κριση, ιχθυοσκαλα, αστυνομια, αυγη, αυτοκινητο, δημοκρατια, εβραιοι, θεμα, ιχνη, μουσικη, νησια, ωρα, αμφιαλη, αστεια, βγαινει, βραδυ, γεγονος, γινει, γιου, γκλομπ, γραφεια, δευτερο, διασ, διευθυνση, δολοφονιες, εγινε, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκρηξη, εμφυλιος, εξελιξη, ερευνα, ερχεται, εταιρεία, υπηρχαν, υφυπουργος, θυτης, κυβερνηση, κι αλλο, κλιμα, κομμα, κρατικο, λαθος, λογο, μπλουζες, μπυρες, νευρα, ομαδα, οδηγος, οικια, οικογενεια, ορια, παγκαλος, παιδια, ποδοσφαιρο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σπιτι, υφυπουργός παιδείας, φτανει, φοβος, χιπ χοπ, χοπ, χρυση, antinews, ανηκει, ατυχος, φιλοι, φυσσας, κοπελα, καρδια, κωνσταντινου, μπροστα, νοσοκομειο, παυλος, πληροφοριες, υλικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα