Στρούντελ, τσάι και συμπάθεια

Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νέα μεγαλειώδης εκστρατεία του ηγέτη Αλέξη στο Βερολίνο. Εκεί όπου θα έβρισκε την πολιτική λύση όπως μας είχαν πιπιλίσει τα αυτιά έφαγε την παγωμένη σούπα της Μέρκελ η οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα άδειαζε τον Σόιμπλε για τα μάτια του Τσίπρα.

Δεν είναι το μέρος για να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά είπε στη συνέντευξη τύπου η καγκελάριος αφήνοντας... κάγκελο τον πρωθυπουργό της «φάπας». «Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρεις θεσμούς και το Eurogroup. Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα ειλικρινείς», τόνισε επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος. Έστειλε έτσι πεσκέσι τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο στο στόμα του λύκου Σόιμπλε και των λυκόπουλων που τον περιτριγυρίζουν.

Ουσιαστικά δεν έγινε τίποτε περισσότερο από αυτό που γίνεται πάντα. Στο εσωτερικό της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι όλοι οι άλλοι είναι μερκελιστές, αλλά ο αρχηγός του προστρέχει στη μαμά Άνγκελα προκειμένου να παρακαλέσει για λύση.

Κι εκείνη η πολυπόθητη πολιτική λύση απλά είναι ουτοπία, ή καλύτερα επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης για να περνά τις δυσκολίες και να λέει «τουλάχιστον εγώ διαπραγματεύτηκα».

Οι τζάμπα μαγκιές του Τσίπρα μπροστά στην... μάνα του ευρωπαϊκού λόχου σταμάτησαν. Είδαμε έναν μαλακό, ήρεμο Αλέξη, μια... πουλάδα της Αριστεράς που θα έλεγε και ο Άδωνις. Μέχρι να επιστρέψει βεβαίως στην Αθήνα και να ξαναγίνει «γεράκι» που βρίζει τους πάντες και πάει κόντρα σε όλους επειδή πρέπει να θυμηθεί ότι είναι αριστερός.

Προφανώς τι λένε στην κατ' ιδίαν συνομιλία τους δεν θα μάθουμε, πέραν των διαρροών που θα κάνει το Μαξίμου για το «θερμό κλίμα» και την έκφραση «αμοιβαίας εμπιστοσύνης των δύο λαών». Μπορεί να δούμε και κανένα διθυραμβικό τηλεγράφημα του πάντα... αντικειμενικού ΑΠΕ αλλά την αλήθεια δεν θα την μάθουμε.

Όπως λένε όμως στο Βερολίνο πέρα από τον πάγο που έβαλε στην υπόθεση της πολιτικής λύσης, η κ. Μέρκελ τράβηξε το αυτί του Τσίπρα για το μεταναστευτικό και για το χάος που επικρατεί στην Ελλάδα. Βεβαίως το κάνει από τη δική της πλευρά κατηγορώντας μας ότι είναι αργές οι διαδικασίες επιστροφής των μεταναστών. Να δεχθούμε δηλαδή περισσότερους πρόσφυγες από τις άλλες χώρες.

Το χειρότερο είναι ότι στην ατζέντα δεν μας έφτανε ότι ο Τσακαλώτος και τα άλλα «τσακάλια» της κυβέρνησης βρίζουν τον Σόιμπλε και θα το βρουν μπροστά τους. Έπεσε σαν κεραυνός και η υπόθεση του νεαρού Αφγανού δολοφόνου ο οποίος δραπέτευσε από την Ελλάδα και πήγε και σκότωσε ένα κορίτσι στη Γερμανία αφού τραυμάτισε σοβαρά εδώ μια άλλη κοπέλα. Με τον ευνοϊκό νόμο του γίγαντα της νομικής επιστήμης Παρασκευόπουλου, ο δολοφόνος κατά συρροή αποφυλακίστηκε, σηκώθηκε κι έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Γερμανία για να συνεχίσει το... θεάρεστο έργο του.

Οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με την Ελλάδα και το κλίμα βάρυνε πολύ περισσότερο εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Και μετά θέλει ο Τσίπρας να παρακαλέσει την Μέρκελ να μαζέψει τον Σόιμπλε...

Το παραμύθι της ισχυρής διαπραγμάτευσης και του ηγέτη που βλέπει σπουδαίους επικεφαλής κρατών και πάντα κερδίζει για την Ελλάδα πρέπει να τελειώνει. Πέραν κάποιων «τελειωμένων» πολιτικών (Ολάντ, Σουλτς, Πιτέλα, Μοσκοβισί, Σαπέν) όλοι οι υπόλοιποι είναι εναντίον της Ελλάδας γιατί αυτή η κυβέρνηση κάνει τα πάντα προκειμένου να την καταστρέψει. Όλα τα υπόλοιπα που θα ακουστούν είναι σανός. Και η μαντάμ Μέρκελ που έλεγε κάποτε και ο Αλέξης, δεν μοιράζει σανό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα