Στρατιωτική βάση το Σότσι ενόψει Ολυμπιακών

Περισσότερο στρατιωτική βάση παρά πόλη που φιλοξενεί αθλητική διοργάνωση θυμίζει τις μέρες αυτές το Σότσι όπου στις 7 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες.

Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις , στο αεροδρόμιο, το λιμάνι , τους σταθμούς των τρένων αλλά και στα πολυσύχναστα σημεία του χειμερινού θέρετρου της Ρωσίας με σκοπό να αποτρέψουν ή να αντιμετωπίσουν τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο έχουν προαναγγείλει

ισλαμιστές τρομοκράτες το προηγούμενο διάστημα .

Όλοι οι επισκέπτες , οι εργαζόμενοι αλλά και οι αθλητές περνούν εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να φτάσουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις ή ακόμη και να μετακινηθούν με τα μέσα μεταφοράς της πόλης.

Ανάλογο το σκηνικό και στις πύλες της πόλης που θα φιλοξενήσει τους κορυφαίους των χειμερινών σπορ με αποτέλεσμα πολλές ώρες αναμονής σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς όπου καταφθάνει και ο μεγαλύτερος όγκος για να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Βουνά ολόκληρα από αποσμητικά , μπουκάλια νερού, μεταλλικά κουτιά μπύρας έχουν κατασχέσει οι αρχές από τους ταξιδιώτες που μετακινούνται με τρένα ή πλοιάρια στους αθλητικούς χώρους. Όλοι οι επιβάτες περνούν από ανιχνευτές μετάλλων ενώ ακολουθεί ατομικός έλεγχος καθώς και παρουσίαση των παραστατικών που να δικαιολογεί την παρουσία τους στην πόλη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Ειδικά οπλικά συστήματα ικανά να πλήξουν πολλαπλούς στόχους βρίσκονται τοποθετημένα στις πλαγιές των γύρω βουνών της πόλης των 345.000 κατοίκων ενώ εκατοντάδες άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, της πρώην KGB θα βρίσκονται καμουφλαρισμένοι και πάνοπλοι κατά μήκος των αγωνιστικών χώρων.

Τέλος περισσότερες από 1400 κάμερες θα σκανάρουν κάθε σημείο μέσα στην πόλη όλο το 24ωρο ενημερώνοντας τις αρχές για οτιδήποτε ύποπτο συμβαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα