Στουρναρας: ” Θα πεινάσει κόσμος αν δεν πάρουμε τη δόση”

«Το κόστος θα είναι άπειρο, θα πεινάσει κόσμος αν δεν πάρουμε τη δόση», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει για να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα.
”Ζούμε σήμερα ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. εύρω”,

τόνισε  χαρακτηριστικά.

Ακόμη , ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, εξήγησε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς θα μειώσουν το χρέος, θα προσελκύσουν ξένα κεφάλαια και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη.

Ωστόσο, η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε το άρθρο για την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ,  ζητώντας  να διασαφηνιστεί από την κυβέρνηση  ότι από τις αποκρατικοποιήσεις εξαιρούνται κρίσιμες υποδομές (νερό, λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά.).

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το άρθρο, αλλά ζήτησε όμως να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση στην Βουλή για την κάθε αποκρατικοποίηση ξεχωριστά.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας αντέδρασε, διότι η συγκεκριμένη απαίτηση θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα