Στον Ευαγγελισμό ο Μητσοτάκης για να δει τον Παπαδήμο

Στον «Ευαγγελισμό» έχει μεταβεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επισκεφθεί τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος νοσηλεύεται στο «προστατευμένο» περιβάλλον της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά την τετραήμερη νοσηλεία του

στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ίδιου νοσοκομείου.

Η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της χειρουργικής και της πλαστικής χειρουργικής που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

Στο μεταξύ, την ιδιοκατασκευή με χαρτόνι, η οποία έμοιαζε με εξώφυλλο CD, που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά και τα στοιχεία της γυναίκας υπαλλήλου-αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εμφανιζόταν ως αποστολέας του εκρηκτικού φακέλου, φέρεται να επιβεβαίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μια πρώτη επαφή που είχε με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Παρότι ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν θέλουν να τον πιέσουν και θα λάβουν κατάθεσή του τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, από τα στοιχεία της ανασύστασης των υπολειμμάτων του εκρηκτικού φακέλου και τις καταθέσεις αστυνομικών και ιδιωτικών συνοδών ασφαλείας του κ. Παπαδήμου προέκυψε σε μεγάλο βαθμό η «διαδρομή» του έως και τον επικίνδυνα… επιπόλαιο έλεγχό του στο μηχάνημα της Βουλής. Ο φάκελος έφθασε στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι από τη συλλογή γραμματοκιβωτίων στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια έφθασε στο σπίτι του κ. Παπαδήμου στο Π. Ψυχικό, την περασμένη Τετάρτη.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κινήθηκε εκείνη την ημέρα και ο εκρηκτικός φάκελος έμεινε για περίπου ένα 24ωρο έξω από το φυλάκιο στο σπίτι του. Ο ταχυδρομικός διανομέας τον είχε «πετάξει» εκεί μαζί με ακόμη τρεις φακέλους καθώς δεν χωρούσαν στη θυρίδα. Το αστυνομικό φυλάκιο δεν χρησιμοποιείται συχνά μετά τη μείωση της φρουράς του πρώην πρωθυπουργού από 12 σε 8 αστυνομικούς. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν καθαρή τύχη το γεγονός ότι η έκθεση του εκρηκτικού φακέλου για περίπου 24 ώρες στο πεζοδρόμιο δεν κίνησε την περιέργεια κάποιου περαστικού που θα μπορούσε να τον ανοίξει και να τραυματιστεί.

Στις 10.40 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όπως κατέθεσε και ο αρχιφύλακας συνοδός του κ. Παπαδήμου, που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε εκεί, έφυγαν από την κατοικία του. Είχε πάρει μαζί του στην μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας τους τέσσερις φακέλους, ανάμεσα στους οποίους και αυτόν με το εκρηκτικό περιεχόμενο, και τους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα X-RAY της Βουλής.

Σημειώνεται ότι, παρά την επιμονή στελεχών της φρουράς της Βουλής πως την περασμένη Πέμπτη δεν είχε πάει φρουρός του κ. Παπαδήμου για έλεγχο της αλληλογραφίας, όπως επίσης ότι δεν γνώριζαν τον αρχιφύλακα που την πήγε, από την έρευνα προκύπτει ότι ο ίδιος αστυνομικός μετέφερε για έλεγχο την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Επισημαίνεται πως μετά τις διαπιστώσεις του επιπόλαιου ελέγχου του εκρηκτικού φακέλου στο μηχάνημα της Βουλής ακολουθείται πλέον το πρωτόκολλο της καταγραφής του αστυνομικού που φέρνει την αλληλογραφία, του ελεγκτή του μηχανήματος που πραγματοποιεί την έρευνα και της τοποθέτησης σφραγίδας για την ολοκλήρωσή της.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη διαπίστωση των στοιχείων του φερόμενου αποστολέα και τη διεύθυνση κατοικίας στο Κολωνάκι ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό καμερών ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει άτομο που προσέγγισε την πολυκατοικία της συγκεκριμένης γυναίκας αλλά και άλλων κοντά στα σημεία γραμματοκιβωτίων της περιοχής με την ελπίδα να έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα