Στον αφανισμό οδηγεί ο Τσιρώνης τους κατοίκους του Κυπαρισσιακού Κόλπου και όλης της Δυτικής Πελοποννήσου

21:22 4/4/2016 - Πηγή: Antinews

Σύσσωμη η κοινωνία αντιδρά στην βίαιη αποβολή των κατοίκων από το τόπο τους, μιας και αποφάσισε να καταδικάσει όλη τη περιοχή σε μια αδιέξοδη και χωρίς προοπτική αγροτική απασχόληση. Όλοι οι Δήμοι της περιοχής αλλά και οι αιρετές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου έχουν εκφράσει την δυσφορία αλλά και την καθολική αντίθεση τους στις προθέσεις και τις αποφάσεις του κ. Τσιρώνη . Τους προκαλεί απορία και αγανάκτηση ,πως είναι δυνατόν με ενιαίο τρόπο και λογική, να αποκλειστεί ο άνθρωπος και να ακυρωθεί κάθε ελπίδα και προσπάθεια αλλά και δικαίωμα στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής τους

,που είναι βασικό αίτημα όλων, σε μια έκταση περίπου 70 τ.χ. και μιας παραλίας 70 χιλιομέτρων .

Είναι εξόφθαλμα προφανές ότι καταστρέφει και ακυρώνει ουσιαστικά, την στοιχειώδη ανάπτυξη και προοπτική όλης της δυτικής Πελοποννήσου , που μόνο ο κ. Τσιρώνης δεν βλέπει παραμένοντας σταθερά ασυγκίνητος σε εμμονές και ιδεοληψίες .

Οι Δήμοι καταγγέλλουν τον υπουργό ότι κρύβεται πίσω από μια δήθεν γνωμοδότηση του ΣτΕ ,που έγινε για το προηγούμενο Π.Δ. που κατέθεσε ο κ. Μανιάτης και η προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά , και το οποίο Π.Δ. είχαν αποδεχτεί οι τοπικές κοινωνίες, μιας και ήταν σύμφωνο με τα ΣΧΟΑΠ και τα ΓΠΣ που έχουν καταθέσει οι δήμοι από το 2013. Ο υπουργός χωρίς ποτέ να μπορεί να υποστηρίξει τους επιστημονικούς αλλά και πολιτικούς λόγους ,που του καθορίζουν την επιλογή του, επιμένει σε προσωπικά αφηγήματα και με απειλές προσπαθεί να επιβάλει την γνώμη του ,που είναι σύμφωνη μόνο με τις ΜΚΟ και τις οικολογικές οργανώσεις ,που είναι οι πραγματικοί συντάκτες του νέου Π.Δ . Και είναι οι ίδιοι που καταγγέλλουν την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ουσιαστικό στόχο έχουν, να αποκτήσουν τον κύριο και πλήρη έλεγχο της όλης περιοχής .

Μεγάλη απορία και έκπληξη προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στις δημοτικές αρχές ,πως είναι δυνατόν, μια Περιβαλλοντική Μελέτη ,που είναι ένα επιστημονικό εργαλείο πάνω στην οποία οφείλει να στηριχθεί το νομοθετικό έργο ,να οδηγεί σε δύο διαφορετικά και σε πλήρη αντίθεση Π.Δ. .

Έτσι οι Δήμοι προκαλούν τον Υπουργό να καταθέσει το προηγούμενο Π.Δ. αφού εγκριθεί από το Συμβούλιο Φύσεως που ήταν και ο μόνος πραγματικός νομικός και τυπικός λόγος απόρριψης του και να το καταθέσει στην ολομέλεια του ΣτΕ μιας και το διακύβευμα είναι τεράστιο και οι συνέπειες στην περιοχή θα είναι ανεπανόρθωτες .

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας μάλιστα καταγγέλλει ότι το Π.Δ. του κ. Τσιρώνη κλείνει το μάτι και λαμβάνει ειδική πρόνοια για τοπικά στελέχη φιλικά προς αυτόν, αποστερώντας από τους άλλους πολίτες στοιχειώδη δικαιώματα και αναρωτάται πως αυτά υποστηρίζονται από την Περιβαλλοντική Μελέτη και πως είναι δυνατόν αυτά να γίνουν αποδεκτά από το ΣτΕ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μάλιστα όπως και ο Δήμαρχος Τριφυλίας απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό και τον κάλεσαν να σταματήσει την επερχόμενη καταστροφή .

Οι κάτοικοι της περιοχής επιπλέον νιώθουν βαθιά προσβεβλημένοι όταν ο υπουργός προσπαθεί να τους κάνει υποδείξεις και μαθήματα οικολογίας ,σε αυτούς που προστάτευσαν το περιβάλλον τους και τον τόπο τους επί αιώνες και κατάφεραν να προστατεύσουν τη χελώνα Caretta – Caretta σε τέτοιο βαθμό, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φύσης στην έκθεση του 2015 κατέταξε τη χελώνα στη κατηγορία του μειωμένου ενδιαφέροντος και το οποίο όλοι το αποσιωπούν .

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα