Στο πυρ το εξώτερον ο Μόγιες

Αφού κατάφερε να χάσει τα πάντα τη φετινή σεζόν (η τελευταία ήττα απο την Έβερτον διέγραψε και την Ευρώπη), έχασε και τη θέση του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ . Ο Ντέιβιντ Μόγιες αποτελεί παρελθόν από το πρωί της Τρίτης για τους «κόκκινους διαβόλους» και περνάει στην ιστορία ως ένας από τους πλέον αποτυχημένους προπονητές της ιστορικής ομάδας.

Στην λακωνική της ανακοίνωση η διοίκηση της Γιουνάιτεντ αναφέρει :

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες έφυγε από την ομάδα. Η ομάδα θέλει να τον ευχαριστήσει για τη σκληρή

δουλειά, την τιμιότητα και την ακεραιότητα του» Αντικαταστάτης του στο τέλος της περιόδου , όπως αναφέρει και επίσημα η Γιουνάιτeeντ θα είναι ο Ράιαν Γκίγκς ενώ συνεχίζουν να φουντώνουν τα σενάρια για συμφωνία με έναν εκ των Λουίς Φαν Γκαλ και Γιούργκεν Κλοπ αν και ο τελευταίος δηλώνει ότι δεν θέλει να αφήσει την Ντόρτμουντ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Μόγιες έμαθε στις 8 το πρωϊ ότι απολύεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ομάδας Εντ Γουντγουόρντ . Η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και καιρό και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο, απλώς η διοίκηση περίμενε να δει τι θα γίνει με τον τελευταίο στόχο της σεζόν, το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο απολογισμός του Ντέιβιντ Μόγιες μόνο ως τραγικός μπορεί να χαρακτηριστεί αφού σε 51 ματς είχε 27 νίκες, 9 ισοπαλίες και 15 ήττες, δηλαδή ποσοστό νικών 53%.

Ο Μόγιες είχε υπογράψει εξαετές συμβόλαιο, αλλά στη Γιουνάιτεντ εκτιμούν ότι θα συμφωνήσουν να κλείσουν την συνεργασία με τα δεδουλευμένα του ενός χρόνου περίπου δηλαδή πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα