Στο Antinews σας είπαμε πριν από 280 ημέρες τι θα γίνει…

Antinews, Τελευταία γραμμή άμυνας στην Τρόϊκα, 07/02/2012, πριν 280 ημέρες:

“….3.Να διακανονίσουμε τώρα – δεσμευτικά και οριστικά – όλες τις παραμέτρους των Δανείων που – έχουμε ήδη – και πρόκειται να πάρουμε από τους εταίρους μας Ευρωζώνη/ ΔΝΤ. Γιατί αυτά τα δάνεια θα αποτελούν τον κύριο κορμό του ελληνικού χρέους τις επόμενες δεκαετίες. Κι αυτές οι παράμετροι αφορούν όλες τις παραμέτρους, όπως ενδεικτικά:  A. Το Συνολικό Ποσό που χρειάζεται η χώρα έως να μπορέσει να ελέγξει το λόγο χρέους/ΑΕΠ (ας υπάρχει βασικό

σενάριο του 120% το 2020, το οποίο στο πλαίσιο των 130δις και του εμφαινομένου PSI δεν μπορεί να επιτευχθεί εκτός αν η Ελλάδα γίνει τα επόμενα χρόνια Κίνα στην ανάπτυξη και ταυτόχρονα Νορβηγία στη δημοσιονομική διαχείριση και επιτύχει και το σύνολο των στόχων των αποκρατικοποιήσεων….)….”….

Antinews, Το μεγάλο παιχνίδι, 16/02/2012, πριν 270 ημέρες:

“….. Ο πιο ενδιαφέρον παίκτης ίσως – σήμερα – να είναι το ΔΝΤ. Για δύο λόγους: πρώτον γιατί έχει μία διοικητική προϋπόθεση που αποτελεί ταυτόχρονα και όπλο στη φαρέτρα του (και με κατάλληλους χειρισμούς ίσως και στη φαρέτρα της Ελλάδας). Την ανάγκη να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιωσιμότητας της χώρας που καλείται να δανείσει. Και το ΔΝΤ εδρεύει στην Washington και δεν έχει εκλογές. Δεύτερον, γιατί το ΔΝΤ, ως οργανισμός, διατρέχει τον κίνδυνο της “ελληνικής αποτυχίας” περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη, εκτός Ελλάδας. Οποιαδήποτε αποτυχία στο εγχείρημα της Ελλάδας θα απονομιμοποιούσε το Ταμείο ως “παγκόσμιο εργαλείο”. Και αυτός ο κίνδυνος αποτελεί δυνητικά όπλο στην φαρέτρα της Ελλάδας (αρκεί να το αντιληφθεί). Το ΔΝΤ χρειάζεται τελική λύση για την Ελλάδα και γνωρίζει ότι αυτή δεν υπάρχει σήμερα και δεν θα υπάρξει ούτε αύριο όσο η διαδρομή παραμένει στον εφιάλτη της ύφεσης……”….

Antinews, Εθνική ανάταξη χωρίς νέο Κούγκι, 25/02/2012, πριν 262 ημέρες….

“Η στρατηγική της αγοράς χρόνου συνθήκη” για να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο. Για αυτό το λόγο είναι στρατηγικά σωστή. Εάν δεν είχαμε χρόνο να επαναπροσεγγίσουμε σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο ορισμένες κρίσιμες παραμέτρους που θα άρουν τη “δομική αντίφαση” αυτού του προγράμματος, δεν θα μπορούσε αύριο ο Αντώνης Σαμαράς να επαναδιαπραγματευτεί  και να “επιβάλει” την αναγκαία αλλαγή πολιτικών που έχει αναδείξει. Και σήμερα έχει τουλάχιστον ενάμισι σύμμαχο – έναν το ΔΝΤ και μισό, ένα τμήμα της ευρωζώνης.  Μέχρι αύριο θα τους έχει όλους.”

 Antinews, Η χαραμάδα της επαναδιαπραγμάτευσης, 05/03/2012, πριν 252 ημέρες

“…. Στην πρώτη εκδοχή (που ισχύει σήμερα) η πρωταρχική ανάγκη είναι η εξαφάνιση οποιουδήποτε χρηματοδοτικού κενού υπολογίζεται στις ημερομηνίες επιθεώρησης (για να κλείσει η καμπύλη χρέους στο 120% έως το 2020). Αυτή η προτεραιότητα στόχευσης θα ήταν εφικτή εφόσον υπήρχε ήδη επαρκής χρηματοδότηση στο σύστημα. Όμως δεν υπάρχει. Η πρόσθετη χρηματοδότηση, εφόσον είναι δανειακή, θα αντισταθμίζεται από το κόστος της (τόκοι) με συνέπεια μικρότερο καθαρό αποτέλεσμα και συντήρηση του χρηματοδοτικού κενού

Keywords
Τυχαία Θέματα