Στην 111 Πτέρυγα Μάχης και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ο Σαμαράς

Την 111 Πτέρυγα Μάχης της Ν. Αγχιάλου και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών επισκέφθηκε το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς που περιοδεύει στο Νομό Μαγνησίας ενω το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Λάρισα.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν παραμελούμε την Άμυνα, εμπιστευόμαστε, δεν προσβάλλουμε τους ανθρώπους που την υπηρετούν.

Άλλωστε, πατριωτισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια. Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αρχηγούς και όλους εδώ πέρα τους αξιωματικούς για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν και στην 111 Πτέρυγα Μάχης και στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Είχα μία πλήρη ενημέρωση και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι εδώ πέρα συγκρατεί κανείς τρεις κρίσιμες λέξεις που είναι και το ευαγγέλιο κατ’ εμέ για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Το αξιόμαχο, το αξιοκρατικό και το αξιοπρεπές».

Υπενθυμίζουμε ότι παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ο Α. Σαμαράς έκανε  ειδική αναφορά στα ειδικά μισθολόγια που δεν πρέπει να κοπούν άλλο αλλά αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν:

“Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματικά αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται μισθολογικά. Εδώ δεν πρόκειται για ένα κλαδικό αίτημα. Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής…

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ορισμένα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Κάθε μέρα παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα και τους κόβουμε ακόμα και τα λίγα που έπαιρναν.

Έχουμε υπολογίσει ότι πλήρης αποκατάσταση επιδομάτων στους μάχιμους αστυνομικούς που στους πιλότους είναι αρκετά κάτω από 100 εκατομμύρια. Αυτό μπορεί να βρεθεί από ισοδύναμα μέτρα. Θα τα βρούμε και θα τα διαπραγματευθούμε με την Τρόικα.

Κι ακόμα, να αφήσουμε πίσω μας, μια για πάντα, αυτή την απαξιωτική κακοπιστία κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλες οι δημοκρατικές χώρες τιμούν τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν την πατρίδα. Δεν τους καθυβρίζουν. Δεν τους προσβάλλουν. Και δεν υπονομεύουν το ηθικό τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τραυμάτισε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προτεραιότητά μου να το αποκαταστήσω.

Δεν υπάρχει Πατρίδα χωρίς πατριωτισμό. Και δεν υπάρχει πατριωτισμός χωρίς υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια….”

Keywords
Τυχαία Θέματα