Στα χνάρια των ηρώων

Βλαχάκος, Γιαλοψός, Καραθανάσης. Δεν υπέστειλαν τη σημαία. Την κράτησαν ψηλά. Να τους τιμήσουμε ζώντας όπως πρέπει

Του Παναγιώτη Λιάκου

Δεν ξεφτιλίστηκαν όλοι στις 31 Ιανουαρίου 1996, τη μέλαινα νύχτα των Ιμίων. Δεν υπέστειλαν όλοι τη σημαία. Δεν προσποιήθηκαν ότι την πήρε ο άνεμος. Δεν προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν δικαιολογίες και άλλους φταίχτες για όσα συνέβησαν. Δεν ευχαρίστησαν τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής. Στη γκρίζα και μουντή πατρίδα υπήρξαν μικρά φωτεινά σημεία αξιοπρέπειας, αυτοθυσίας, ηρωισμού.

Ένα απ’ αυτά ήταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Χωρίς λόγια και φανφάρες, χωρίς αναστολές και δικαιολογίες, έπραξαν το καθήκον τους και σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας προς τον λαό και την πατρίδα. Και αυτή η θυσία δεν πήγε χαμένη. Δεν υπάρχει, άλλωστε, θυσία ή πράξη ηρωική που να πηγαίνει χαμένη, γιατί ο ίδιος ο ήρωας γνωρίζει ότι έπραξε ορθά∙ και σ’ αυτή την τρελή κούρσα του ανθρωπίνου βίου ελάχιστα πράγματα και καταστάσεις μπορούν να συγκριθούν με τη συνείδησή σου, που σε επιβραβεύει γιατί έπραξες το ορθό.

Οι Βλαχάκος, Γιαλοψός και Καραθανάσης σκαρφάλωσαν μόνοι τους στον Όλυμπο της αρετής και από ψηλά είδαν ύστερα από λίγους μήνες τον βασικό αρχιτέκτονα του ονείδους των Ιμίων να επανεκλέγεται πρωθυπουργός. Είδαν το -κατά τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο- καθεστώς Σημίτη να διαιωνίζεται με Τσουκάτους και Μαντέληδες, Γιάννους και Άκηδες, με προδοσίες Οτσαλάν και Χρηματιστήρια, με ολυμπιακά έργα και μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Εκατομμύρια Έλληνες με την ψήφο τους και τον Σεπτέμβριο του 1996 και τον Απρίλιο του 2000 έγιναν συνένοχοι στη διάπραξη εγκλημάτων κατά του λαού και της πατρίδας.

Υποχρέωση όλων των ενσυνείδητων, έντιμων και φιλότιμων Ελλήνων που θέλουν να τιμήσουν τους ήρωες αξιωματικούς μας είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να δοθεί εξουσία, οποιαδήποτε εξουσία σε εκπροσώπους, οπαδούς ή νοσταλγούς του καθεστώτος Σημίτη. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ένας από τους φανατικότερους συνεχιστές της πολιτικής «παράδοσης» του Κώστα Σημίτη είναι ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει μοτίβο της περιόδου 1996-2004 που να μην έχει αντιγράψει…

The post Στα χνάρια των ηρώων appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα