Σπρώχνουν την Ελλάδα στον όλεθρο με την δανειακή

07:13 9/1/2012 - Πηγή: Antinews


Οι ειδήσεις πέφτουν βροχή. Και οι ειδήσεις είναι άσχημες, πολύ άσχημες.  Τρέμω στην ιδέα των μαντάτων που ακολουθούν.

Ήδη από τις σελίδες του antinews είχατε μια αναλυτικότατη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.

Η βόμβα ήρθε στο e-mail μου χθες βράδυ και αναφέρεται σε δημοσίευμα στις ηλεκτρονικές σελίδες της Wall Street Journal όπου αναγράφεται επί λέξει ότι:

‘’Greece

has agreed to consider that the new bonds be governed by English law which means creditors would be allowed to seize Greek assets if the country fails on its payments. Until now Athens had refused to offer such collateral“.

Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι η Ελλάδα τείνει να αποδεχτεί να διέπονται τα νέα ομόλογα από το Αγγλικό δίκαιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιστωτές της θα μπορούν να κατάσχουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε περίπτωση αποτυχίας εξυπηρέτησης του χρέους.

Δεδομένου ότι η αποτυχία εξυπηρέτησης του χρέους ακόμα και μετά το κούρεμα είναι μια μαθηματική βεβαιότητα και αυτό δεν το λέει μόνο ο Κακοφωνίξ ή κάποιοι άλλοι στριμμένοι αναλυτές, αλλά άνθρωποι με το κύρος του Ολιβιέ Μπλανσάρ (επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ) και του Κλέμενς Φούστ (σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών), η αποδοχή του Αγγλικού δικαίου θα πρόκειται για μεγάλη επιπολαιότητα, για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση.

Γιατί αν, όπως προβλέπουν οι πλέον καλόπιστοι οικονομολόγοι, τα πράγματα οδηγηθούν σε ένα νέο τέλμα έπειτα από μερικούς μήνες, οι απαιτήσεις των δανειστών δεν θα περιοριστούν σε περιουσιακά στοιχεία που κατέχει το Ελληνικό κράτος στο εξωτερικό, όπως αφελέστατα πιστεύουν οι υποστηρικτές του  Αγγλικού δικαίου, αλλά θα επεκταθούν αυτοδικαίως σε έσοδα του ελληνικού κράτους με ιδιαίτερη στόχευση τα έσοδα του ταμείου διαχείρισης κρατικής περιουσίας,  στο οποίο λέγεται ότι θα εκχωρηθούν ακόμα και τα δικαιώματα από τις μελλοντικές γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όποιος δεν το πιστεύει ας διαβάσει τη χθεσινή ανάρτηση στο Antinews για τον ορατό πλέον κίνδυνο υποθήκευσης των κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Κινδυνεύουμε δηλαδή να χάσουμε ακόμα και αυτά που σήμερα θεωρούμε μια ελπίδα για το μέλλον.

Επειδή λοιπόν η υπόθεση της δανειακής θυμίζει πλέον ρουλέτα και μάλιστα ρωσική για όλους τους εμπλεκόμενους στις διαπραγματεύσεις και επί πλέον εδώ που φτάσαμε κινδυνεύουμε, αντί να αποζημιωθούμε, να μας πάρουν και τα ρέστα (δηλαδή και κερατάδες και δαρμένοι) θεωρούμε ότι όποιος διαπραγματεύεται αυτή την ώρα την καυτή πατάτα της αναδιάρθρωσης οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη κάποια δεδομένα, όπως:

1.    Να αναλογιστεί σοβαρά αν το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει ως νόμισμα μετά το 2012 ή και νωρίτερα

2.    Να υπολογίσει τις πιθανότητες επιτυχίας που έχει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με βάση τα σημερινά δεδομένα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Απαντώντας στα καίρια αυτά ζητήματα θα λέγαμε ότι:

Η ζυγαριά κλείνει προς τη διάλυση του ευρώ ή την εφαρμογή Ευρώπης δύο ταχυτήτων.  Καλό εδώ είναι να περιμένουμε τις αποφάσεις της
Keywords
Τυχαία Θέματα