Σοκ: Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

Για ακόμη μια φορά η ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και οι αστυνομικές αρχές καθυστέρησαν δραματικά σε μια κρίσιμη υπόθεση. Για ακόμη μια φορά αποφυλακίζεται κάποιος που αποδεδειγμένα έχει κάνει έγκλημα, επειδή δεν δικάστηκε στο εύλογο διάστημα των 18 μηνών. Ασφαλώς σοκ προκαλεί η είδηση ότι εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης θα βρεθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς που κατηγορείται ως δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.

Η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, που πρακτικά θα γίνει στις 18

Μαρτίου, οπότε και λήξει το ανώτατο όριο – κατά το σύνταγμα- για την προσωρινή του κράτηση, επισημοποιήθηκε σήμερα με απόφαση ( βούλευμα) του Συμβουλίου των Εφετών.

Το Συμβούλιο με το υπ΄αριθμόν 260 βούλευμά του αποφυλακίζει τον Ρουπακιά και του επιβάλλει – για να εξασφαλίσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών- κατ΄οίκον περιορισμό και μετάβαση μόνον στο δικαστήριο με αστυνομική συνοδεία. Και βέβαια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τον κίνδυνο να αποφυλακιστεί και ο Γιώργος Ρουπακιάς , όπως άλλωστε και όλοι οι άλλοι έγκλειστοι για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, είχαν επισημάνει αρμοδίως από την εποχή της ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση με έγγραφό τους οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου επισημαίνοντας – από τότε –την ανάγκη να σπεύσει η Βουλή που είχε στα χέρια της τα θέματα των πολιτικών προσώπων της ΧΑ.

Ωστόσο, η δίκη συνεχίζεται με πολύ αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα ο δολοφόνος του Φύσσα σε λίγο να κυκλοφορεί ελεύθερος.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα